Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Existuje spoustu pokrmů, kterým dodá majonéza tu správnou chuť. Jelikož ji ale většinou nepoužíváme na denní bázi, může se snadno stát, že ji doma mít nebudeme. Pak není nic jednoduššího, než si ji vyrobit doma, a to snadno, rychle a s minimem surovin.

Ačkoliv se to na první pohled nemusí zdát, příprava domácí majonézy je poměrně snadná a rychlá. Největší výhodou domácí přípravy je to, že vám umožňuje kontrolovat kvalitu a druh ingrediencí. Základní recept na majonézu vyžaduje jen několik surovin a pár minut času, tak jdete do toho s námi? 

Jak jednoduše připravit majonézu? 

Majonéza se dá připravit snadno, rychle a z minima ingrediencí. 

  1. Připravíme si užší vysokou nádobu, do které vyklepneme vajíčko, přidáme lžičku cukru, 1/4 zarovnané lžičky soli, lžičku octa a 200 ml oleje. 
  2. Vezmeme si tyčový mixér a vložíme jej do nádoby až úplně na dno. Zapneme a pomalu táhneme směrem vzhůru. Výsledkem je dokonalá majonéza. 

Majonéza má široké využití 

Majonéza se perfektně hodí jako dip k masu či smaženým pochoutkám. Přidává se ale i například do bramborového či těstovinového salátu, pomazánek nebo pečiva. 

 

Komentáře

Další tipy a triky