Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestkové kompoty po mnoho let bývaly jednou ze základních ovocných zavařenin v domácnostech i v obchodech. Při dobré úrodě můžete jen s minimální námahou vytvořit mnoho sklenic této výtečné dobroty.

Nemusíte zavařovat jen švestky, podobnou dobrotu vytvoříte i s ostatními druhy slivoní (mirabelky, renklódy, špendlíky). Plody můžete rozpůlit a dokonce oloupat, slupka však pomáhá správné peristaltice střev. Půlí se švestky, které jsou více červivé nebo ty, které později uplatníte v moučnících.

Jak zavařit švestkový kompot

Švestkový kompot patří k těm jednoduchým na přípravu.

Kromě kompotu můžete při větší úrodě vyzkoušet pečená švestková povidla podle našeho videoreceptu, který vás jejich přípravou provede krok za krokem.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky