Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestkové kompoty po mnoho let bývaly jednou ze základních ovocných zavařenin v domácnostech i v obchodech. Při dobré úrodě můžete jen s minimální námahou vytvořit mnoho sklenic této výtečné dobroty.

Nemusíte zavařovat jen švestky, podobnou dobrotu vytvoříte i s ostatními druhy slivoní (mirabelky, renklódy, špendlíky). Plody můžete rozpůlit a dokonce oloupat, slupka však pomáhá správné peristaltice střev. Půlí se švestky, které jsou více červivé nebo ty, které později uplatníte v moučnících.

Jak zavařit švestkový kompot

Švestkový kompot patří k těm jednoduchým na přípravu.

Kromě kompotu můžete při větší úrodě vyzkoušet pečená švestková povidla podle našeho videoreceptu, který vás jejich přípravou provede krok za krokem.

Komentáře

Další tipy a triky