Jak jíst karob a jak chutná? Nechte se inspirovat vyzkoušenými recepty
Rohovník obecný je stálezelený strom, který roste ve Středomoří. Jeho plody jsou dlouhé tmavé lusky. které můžeme znát i pod názvem svatojánský chléb. Z lusků se získává jemný prášek, karob, který svým vzhledem i chutí připomíná kakao.
Karobový prášek (karob) obsahuje proti kakau méně tuku a více cukru. V jeho složení najdeme mnoho užitečných živin - důležité vitaminy a minerály (např. vápník). Karob je také zdrojem antioxidantů a obsahuje vlákninu.
Karob - oblíbená alternativa kakaa
Karob se používá všude tam, kde bychom jinak použili kakao. Jeho chuť je příjemně nasládlá, proto po jeho přidání sladíme méně, než kdybychom použili kakao. Použití je rozmanité. Můžeme ho přidávat do nápojů, dezertů, koláčů, cukroví, sušenek, krémů a sladkých pomazánek. Karob se dá běžně koupit v prodejnách zdravé výživy.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Kandovanou citronovou nebo pomerančovou kůru s úspěchem využijeme jako mlsání nebo do moučníků
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Komentáře