Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos je jednou z nejvíce kupovaných ryb u nás. Chlazené filety této růžové ryby se nejčastěji tepelně upravují pečením nebo opékáním na pánvi. Kvalitní rybu je možné konzumovat i syrovou. Lahůdkou je pak losos uzený.

Uzený losos je typický svou jemnou kouřovou příchutí a lehce slanou chutí. V obchodech je k dostání ve formě tenkých plátků, případně je možné koupit i uzené celé filety, které se krásně rozplývají na jazyku - lososa si však můžete i vyudit sami.

Jak se jí uzený losos

Uzeného lososa můžete jednoduše konzumovat jen tak samotného třeba s kouskem pečiva. Je však možné ho přidat do mnoha dalších pokrmů:

Chuť uzeného lososa bude skvěle doplňovat zakysaná smetana, pomazánkové máslo, vařené vejce, řeřicha, pórek a mladá cibulka. Pomazánka z těchto ingrediencí bude nejlépe chutnat na celozrnné bagetce.

Komentáře

Další tipy a triky