Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Také patříte mezi zastánce krásně křupavých a dozlatova usmažených hranolek? A kdo by také ne. Tato skvělá příloha se hodí opravdu ke všemu. Ne každému se ale chce pouštět do jejich přípravy doma. Ukážeme vám jednoduchý trik, jak hranolky můžete snadno připravit.

Hranolky jsou královnou téměř každého rychlého občerstvení. Ne všude se ale setkáte s těmi poctivými, tedy opravdu připravenými a poctivě nakrájenými z brambor. Většina podniků si chce ulehčit práci, proto se u nich hranolky připravují ze zmražených polotovarů. Není to ale škoda? Pojďte si alespoň doma připravit ty pravé, křupavé, s poctivou chutí brambor. Ukážeme vám, jak snadno a krásně je můžete nakrájet.

Jak krájet brambory na hranolky

Je to opravdu snadné a s naším videonávodem vám to půjde lehce.

  1. Nejprve oloupejte připravené brambory.
  2. Každou bramboru položte na krájecí prkýnko a jako první jí odkrojte kulaté boky.
  3. Poté otočte bramboru na odkrojenou část a nakrájejte ji na plátky.
  4. Nakrájené plátky opět obraťte a pokračujte v krájení krásných hranolek.
  5. Připravené hranolky dejte do mísy se studenou vodou.
  6. Poté vodu slijte a osušte hranolky pomocí utěrky.
  7. Nakrájené a osušené hranolky posypte oblíbeným kořením.
  8. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem.
  9. Postříkejte olivovým olejem a dejte upéct.

Věříme, že práce s krájením čerstvých brambor na hranolky stála za to. Oblíbené hranolky nemusí být pouze z brambor. Můžete je také připravit ze zeleniny

Jak jste na tom vy? Dáte přednost domácím hranolkám? Podělte se s námi o zkušenosti, za vaše komentáře budeme rádi. 

 

 

Komentáře

Další tipy a triky