Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibule je nejčastěji používaná zelenina, bez které bychom si vaření neuměli představit. Je častou součástí základů všech tradičních omáček i pečených mas. Tuto surovinu využíváme jak v teplé, tak i ve studené kuchyni.

Cibule v syrovém stavu má ostrou a palčivou vůni, proto se krájení neobejde bez slz. Tepelnou úpravou ostrost zcela zmizí a zůstane pouze nasládlá chuť. Cibuli musíme před zpracováním vždy oloupat vrchní suchou slupku.

Jak nakrájet cibuli na měsíčky

Cibuli můžeme krájet na několik způsobů. Krájení typu na měsíčky používáme nejčastěji do základu pod maso, na cibulovou polévku, cibulové zelí nebo také k posypání guláše na ozdobu. Poradíme, jak jednoduše krájet cibuli:

  1. Cibuli nejprve zbavíme suché slupky a případných nečistot.
  2. Cibuli rozkrojíme na polovinu a poté ji krájíme podél proužků, tím vzniknou úhledné měsíčky.

Pojďte si připravit k obědu lahodnou cibulovou polévku, která je pouze z několika málo surovin a velmi rychle hotová. Báječně chutná s opečeným pečivem.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky