Jak krájet cibuli na měsíčky? Hodí se do základu pod maso či k posypání guláše
Cibule je nejčastěji používaná zelenina, bez které bychom si vaření neuměli představit. Je častou součástí základů všech tradičních omáček i pečených mas. Tuto surovinu využíváme jak v teplé, tak i ve studené kuchyni.
Cibule v syrovém stavu má ostrou a palčivou vůni, proto se krájení neobejde bez slz. Tepelnou úpravou ostrost zcela zmizí a zůstane pouze nasládlá chuť. Cibuli musíme před zpracováním vždy oloupat vrchní suchou slupku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak nakrájet cibuli na měsíčky
Cibuli můžeme krájet na několik způsobů. Krájení typu na měsíčky používáme nejčastěji do základu pod maso, na cibulovou polévku, cibulové zelí nebo také k posypání guláše na ozdobu. Poradíme, jak jednoduše krájet cibuli:
- Cibuli nejprve zbavíme suché slupky a případných nečistot.
- Cibuli rozkrojíme na polovinu a poté ji krájíme podél proužků, tím vzniknou úhledné měsíčky.
Pojďte si připravit k obědu lahodnou cibulovou polévku, která je pouze z několika málo surovin a velmi rychle hotová. Báječně chutná s opečeným pečivem.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře