Jak krájet domácí nudle? S videonávodem to zvládne i začátečník
Jakmile jednou domácí nudle ochutnáte, již nikdy nebudete chtít jiné. Chutnají totiž daleko lépe než ty kupované. Příprava je jednoduchá a jediné, co může dát pořádně zabrat, je krájení, ale s trochou cviku i to bude hračka.
Kupované nudle jsou k dostání na každém rohu, ale těm domácím se chuťově jednoduše nevyrovnají. Příprava nudlí není vůbec složitá, a věřte, že ta radost nad hromádkou domácích nudlí, která vznikla z jednoho vajíčka, trošky mouky a vody je obrovská. Nejvíce úsilí dá krájení nudlí, to je však jen o cviku, a jakmile se vám správný "grif" dostane do ruky, půjde to hladce a bez trápení. Takto si můžeme nudle připravit do zásoby a mít v dóze vždy k dispozici.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak krájet domácí nudle
Krájení domácích nudlí zvládneme i bez zvláštního strojku na nudle. Zároveň si sami zvolíme oblíbenou tloušťku nudlí nebo jejich tvar. A jak na to?
- Hotové těsto na nudle rozdělíme na stejně velké bochánky.
- Bochánky přikryjeme, aby neokoraly a necháme asi 15–30 minut odpočinout, čímž se aktivuje v těstě potřebný lepek.
- Každý bochánek rozválíme na plát o síle 1 mm.
- Opatrně jednotlivé pláty přesuneme na čistou utěrku a necháme těsto proschnout (asi 30 minut). Nudle se díky tomu nebudou při krájení na sebe lepit.
- Poté pláty nakrájíme na pruhy a naskládáme přesně na sebe. Šíře plátů určuje délku výsledných nudlí.
- Ostrým nožem krájíme nudle v požadované šířce. Necháme v tenké vrstvě proschnout.
Dobře proschlé nudle skladujeme v papírovém sáčku nebo skleněné dóze. Domácí nudle vydrží i několik měsíců.
Komentáře