Jak krájet houby na sušení? Důležité je krájení stejně silných plátků
Sušené houby skvěle dochutí nejrůznější pokrmy - od polévek, omáček, až po masové či zeleninové směsi. Stačí je dobře očistit, nakrájet a usušit, abyste si na jídlech s houbami mohli pochutnávat po celý rok bez omezení.
V první řadě musíme zmínit, že je potřeba nasbírané houby přebrat a vybrat jen zdravé a nepoškozené kusy. K sušení se hodí pevnější druhy hub a nezbytné je jejich řádné očištění. Samotné sušení jim prodlouží trvanlivost a uchová aroma i chuť.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak krájet houby na sušení
Houby před krájením neomývejte, ale očistěte nožíkem, případně také jemným kartáčkem. Očištěné houby krájejte na plátky silné 3–5 mm, silnější plátky by se špatně sušily a mohly by začít plesnivět dříve, než by byly dostatečně suché.
Správně usušené houby poznáte podle toho, že šustí, křupou a především se při zmáčknutí lámou - pokud by se ohýbaly, ještě potřebují chvíli sušení. Připravte si lahodné vepřové na houbách, jehož přípravou vás provede názorný videorecept:
Komentáře