Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sušené houby skvěle dochutí nejrůznější pokrmy - od polévek, omáček, až po masové či zeleninové směsi. Stačí je dobře očistit, nakrájet a usušit, abyste si na jídlech s houbami mohli pochutnávat po celý rok bez omezení.

V první řadě musíme zmínit, že je potřeba nasbírané houby přebrat a vybrat jen zdravé a nepoškozené kusy. K sušení se hodí pevnější druhy hub a nezbytné je jejich řádné očištění. Samotné sušení jim prodlouží trvanlivost a uchová aroma i chuť.

Jak krájet houby na sušení

Houby před krájením neomývejte, ale očistěte nožíkem, případně také jemným kartáčkem. Očištěné houby krájejte na plátky silné 3–5 mm, silnější plátky by se špatně sušily a mohly by začít plesnivět dříve, než by byly dostatečně suché.

Správně usušené houby poznáte podle toho, že šustí, křupou a především se při zmáčknutí lámou - pokud by se ohýbaly, ještě potřebují chvíli sušení. Připravte si lahodné vepřové na houbách, jehož přípravou vás provede názorný videorecept:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky