Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tento poklad tradiční české kuchyně by neměl chybět v žádné kuchařce a zaslouží si náležitou péči. Ať už jste připravili domácí knedlík nebo jste sáhli po kupované verzi, máme pro vás tip, jak jej elegantně krájet nití.

Knedlíky stále patří mezi nejoblíbenější přílohy naší kuchyně. Správný knedlík musí být řádně kyprý, jemný a vláčný. Pokud nevlastníte kráječ na knedlíky, rozhodně nesahejte po noži. Mnohem krásnější jsou knedlíky krájené pevnou nití:

  1. Pevnou niť dáme pod knedlík.
  2. Konce nitě překřížíme, uděláme uzel a utahujeme.
  3. Dbáme na to, aby byly plátky podobně velké a rovné.

Můj první domácí knedlík

Pokud jste začátečník v přípravě knedlíků, nezoufejte. Náš receptář přímo překypuje recepty i možnostmi, jak připravit tuto tradiční domácí přílohu, která může být do půl hodiny před natěšenými strávníky. Jestli jsou knedlíky ve vaší rodině oblíbené, investujte do kráječe nebo rybářského vlasce, který je omyvatelný a můžete jej ozdobit perličkami a mít v kuchyni stále po ruce. A co připravíte ke knedlíkům?

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky