Jak nakrájet maso na guláš pro vynikající výsledek? Mrkněte na náš videonávod
Taky zbožňujete guláš, ale nevíte si rady, jak přesně zpracovat maso, aby byl výsledek chutný a maso se rozplývalo na jazyku? Ačkoliv vás to možná nenapadlo, na výslednou chuť má vliv nejen správná volba masa, ale také správné očištění a krájení hovězího, případně vepřového masa.
Krájení masa na guláš je důležitý krok při přípravě tohoto tradičního středoevropského pokrmu. Správně nakrájené maso totiž přispívá k jeho konečné chuti a konzistenci. Důležitá je nejen volba správného masa, ale také pečlivost a preciznost, abyste dosáhli toho nejlepšího výsledku.
Guláš
Guláš již dávno není jen klasika, kterou si dáte v restauraci ,,se šesti“. Recept nemusí být pouze z hovězího masa připraven klasickým způsobem. Výborný je i z drůbežího, vepřového, jehněčího masa… Podívejte se na všechny guláš.
Jak nakrájet maso na guláš?
Jak tedy nakrájet maso na guláš?
- Připravíme si nejlépe hovězí kližku, ale můžeme použít i jinou část masa.
- Maso očistíme, tedy zbavíme loje a odblaníme.
- Maso nakrájíme na širší plátky a následně na kostky velké asi 3 cm.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Někdo má raději guláš z vepřového masa
Hovězí guláš je sice klasikou, ale pokud tomuto masu příliš neholdujete, nebo nemáte tolik času na přípravu, můžete vyzkoušet také guláš z vepřového masa.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 2 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 7 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 8 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké maso je nejlepší na guláš a jak ho chutně připravit. Poradíme i začátečníkům
Vepřový guláš: Aby byl krásně šťavnatý, je nejdůležitější správný poměr masa a cibule, hospodský říz mu dodá paprika
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Komentáře