Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak krájet váleček na vanilkové rohlíčky? Vychytávka pro stejně velké kousky těsta
Zdroj: Toprecepty

Vanilkové rohlíčky patří neodmyslitelně k vánočním svátkům. Drobné, do podkovy zahnuté rohlíčky s ořechy, obalené v závěji vanilkového cukru, pečeme pouze na Vánoce - k jiným příležitostem v roce se prostě nehodí.

Těsto máme připravené, začínáme tvarovat rohlíčky na plech. Základem je oddělit kousek těsta a vyválet z něj dlouhý váleček tloušťky malíčku. Ten budeme krájet na kousky a dále tvarovat. Jak docílit, aby byly všechny kousky stejné?

Vychytávky pro krájení válečku těsta

Rohlíčky jen ohneme - ostré špičky se rády připalují:

  1. Zkušenější pekařky použijí nůž, kterým nasekají kousky "podle oka".
  2. Stejně dlouhé válečky naporcujeme pomocí rádélka na šátečky.
  3. Kulaté nebo hranaté vykrajovátko, případně sklenička, nahradí rádélko.

Těsto při zpracování dlouho nezahříváme, aby se těsto nespařilo, ani ho příliš nepodsypáváme moukou, aby nebylo tuhé. Rohlíčky pečeme do růžova, necháme na plechu 5 minut vychladnout a hned obalujeme v cukru s vanilkou.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky