Jak máčet konce trubiček v čokoládě? S námi to zvládnete na jedničku
Plněné trubičky jsou jedním z tradičních receptů na vánoční cukroví. Připravují se z máslového, ořechového, medového nebo čokoládového těsta, které se navíjí na kovové trubičky a po upečení se plní krémem.
Trubičky jsou hotové, můžeme je začít zdobit. Nejčastěji jejich konce máčíme do čokolády - a to jak konce suchých trubiček, tak už plněných trubiček s krémem. Poradíme vám, jak máčet trubičky do čokolády rychle a efektivně.
Jak máčet konce trubiček v čokoládě
Potřebujeme pečicí papír, z kterého se pak trubičky lehce sloupnou:
- Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a připravíme si pečicí papír, který položíme na desku a zatížíme konce.
- Trubičku uchopíme uprostřed dvěma prsty a konec namočíme do čokolády. Necháme okapat a trubičku položíme na papír.
- Totéž opakujeme u všech trubiček a po zatuhnutí čokolády namočíme do čokolády i druhý konec. Necháme ztuhnout.
- Ti šikovnější dokáží otočit trubičku v prstech a namočit postupně oba konce. Pokaždé necháme čokoládu okapat.
V našem videu vám ukážeme přípravu výborných medových trubiček i s namáčením konců do čokolády - nechte se jím inspirovat:
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Cukrář Josef Maršálek bude zase péct s Terezou Bebarovou. Do Prahy už tento víkend přivezou Vánoce jako z pohádky
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Komentáře