Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak máčet konce trubiček v čokoládě? S námi to zvládnete na jedničku
Zdroj: Iva Jechová

Plněné trubičky jsou jedním z tradičních receptů na vánoční cukroví. Připravují se z máslového, ořechového, medového nebo čokoládového těsta, které se navíjí na kovové trubičky a po upečení se plní krémem.

Trubičky jsou hotové, můžeme je začít zdobit. Nejčastěji jejich konce máčíme do čokolády - a to jak konce suchých trubiček, tak už plněných trubiček s krémem. Poradíme vám, jak máčet trubičky do čokolády rychle a efektivně.

Jak máčet konce trubiček v čokoládě

Potřebujeme pečicí papír, z kterého se pak trubičky lehce sloupnou:

  • Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a připravíme si pečicí papír, který položíme na desku a zatížíme konce.
  • Trubičku uchopíme uprostřed dvěma prsty a konec namočíme do čokolády. Necháme okapat a trubičku položíme na papír.
  • Totéž opakujeme u všech trubiček a po zatuhnutí čokolády namočíme do čokolády i druhý konec. Necháme ztuhnout.
  • Ti šikovnější dokáží otočit trubičku v prstech a namočit postupně oba konce. Pokaždé necháme čokoládu okapat.

V našem videu vám ukážeme přípravu výborných medových trubiček i s namáčením konců do čokolády - nechte se jím inspirovat:

 

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Další tipy a triky