Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak mrazit papriky. Máme dvě možnosti postupu. Které dáte přednost?
Zdroj: Pixabay,KaiPilger

Papriky jsou oblíbenou plodovou zeleninou, která doplňuje náš jídelníček především v létě a na podzim. Díky mražení si je snadno můžeme uchovat pro celoroční využití. Mrazíme pouze kvalitní zdravé plody. Kromě zelených paprik budou skvělé i lahodné kapie.

K mražení využijeme buď papriky z vlastní zahrady nebo výhodně nakoupené. Mohou být zelené, červené, oranžové a další. Nejprve je rozkrojíme a zbavíme semínek, poté je umyjeme pod tekoucí vodou, abychom je zbavili veškerých nečistot.

Jak snadno mrazit papriky

Rozkrojené a očištěné papriky necháme okapat a pak je na prkýnku nakrájíme na stejnoměrné proužky.  Dále máme dvě možnosti postupu:

  1. Nakrájené papriky vložíme na chvíli (dvě až tři minuty) do vroucí vody, poté je ochladíme ve studené vodě, do které můžeme přidat kostky ledu pro rychlejší ochlazování. Pak je narovnáme do mikrotenových sáčků a zmrazíme.
  2. Nakrájené papriky můžeme dát rovnou do mikrotenových sáčků, bez blanšírování. A hned je zmrazit. Nepředvařené papriky zaberou v mrazničce více místa než blanšírované

A jak mrazíte papriky vy? Předváříte je nebo raději mrazíte syrové? Budeme rádi, když nám napíšete do komentářů pod článkem, který postup se vám více osvědčil

Jedno z nejoblíbenějších jídel, do kterých patří papriky, je lečo. Uvařit a rovnou také zavařit na zimu ho můžete podle následujícího videa.

                                      

Další tipy a triky