Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chilli con carne je ideální pokrm pro všechny milovníky pikantních a kořeněných jídel. Na přípravu je velmi snadné a zároveň je to vydatné a syté jídlo. Chilli con carne se skvěle hodí k obědu i jako večeře pro přátele.

Chilli con carne doslova znamená "chilli s masem". Základem tohoto výborného jídla je totiž hovězí maso, a to nejčastěji mleté, které dodá vynikající masovou chuť. Dále nesmí chybět červené fazole (případně jiný druh), rajčata - konzervovaná, čerstvá či protlak, chilli papričky (pro děti vynecháme), cibule, česnek a koření. Často se přidává také kukuřice, paprika nebo čokoláda. 

Jak uvařit chilli con carne

Chilli con carne je na suroviny jednoduché jídlo, avšak každý komponent v tomto pokrmu dává smysl a tvoří chuťově lahodný požitek. Pikantnost si upravíme podle vlastní chuti přidáním/odebráním chilli papriček. A jak na to

  1. Na 5 porcí chilli con carne potřebujete: 500 g mletého hovězího masa, 2 cibule, 1 konzervu loupaných rajčat, 1 rajčatový protlak, 2 konzervy červených fazolí, 2 stroužky česneku, 2 čtverečky hořké čokolády, 1 lžičku chilli, 1 lžíci oregana, olej, sůl a mletý pepř. 
  2. Cibuli nakrájejte nahrubo a na oleji orestuje dozlatova
  3. Přidejte mleté maso, sůl, pepř a za stálého míchání maso opečte ze všech stran
  4. Přimíchejte protlak, rajčata i s nálevem, čokoládu a prolisovaný česnek
  5. Vařte 15–20 minut. Poté přisypte scezené fazole, oregano, chilli a dochuťte podle chuti. 
  6. Podávejte ozdobené zakysanou smetanounakrájeným koriandrem. Přílohu volte podle chuti - vařenou rýži, tortilly, nachos či kukuřičný chléb

Chilli con carne si můžete uvařit také podle našeho videonávodu, který vás přípravou provede krok za krokem. Dobrou chuť. 

Komentáře

Další tipy a triky