Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Představte si to. Dostanete chuť na nějaký dobrý moučník, nebo třeba ovocné knedlíky, ale chybí vám moučkový cukr. Do obchodu daleko a k sousedům se vám nechce? Není nic jednoduššího, než si doma z klasického cukru připravit moučkový.

Moučkový cukr je základní ingrediencí, která by doma neměla chybět žádné hospodyňce. Ale pokud někdy zapomenete a dostanete velkou chuť na sladkou pochoutku, kde nesmí právě moučkový cukr chybět, můžete si jej vyrobit z toho klasického, a to velmi jednoduše a během malé chviličky. 

Kynuté ovocné knedlíky dělaly už naše praprababičky, tvarohové těsto si zase oblíbila uspěchaná doba. Kromě zmíněných dvou můžete použít i těsto bramborové nebo odpalované, též zvané vařené. V sezóně… Podívejte se na všechny ovocné knedlíky.

Jak tedy vyrobit domácí moučkový cukr? 

Domácí moučkový cukr si vyrobíte snadno v pohodlí domova. 

  1. Připravte si smoothie maker nebo mixér a cukr krystal/krupici. 
  2. Cukr krystal/krupici nasypte do zvoleného přístroje. 
  3. Melte tak dlouho, dokud se nezačne z cukru prášit
  4. Chcete-li cukr jemnější, můžete jej ještě přesít přes sítko. 

Moučkový cukr se hojně používá jako konečné dochucení a ozdobení různých moučníků, sladkých knedlíků a škubánků, ale najdete jej i v základu sladkých receptů

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky