Den skořice
Skořice je známá už od starověku. Rozeznáváme dva druhy skořice – cejlonskou a čínskou. Pravá je pouze ta ze Srí Lanky, tedy cejlonská. Po usušení… Více o významném dni
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Došel vám doma skořicový cukr, ale zrovna by se vám hodil na oblíbenou krupičnou kašičku nebo voňavý domácí štrúdl? Nezoufejte, ukážeme vám hned dva jednoduché postupy, jak si můžete snadno doma vyrobit pořádnou dávku domácího skořicového cukru tak, abyste ho měli pořád po ruce. Bude určitě poctivější, než ten kupovaný.
Jste milovníci neodolatelně voňavé skořice? Kupujete si v obchodě malé pytlíčky skořicového cukru, který vydrží jen chvíli? Ne vždy je tak kvalitní a není v něm tolik skořice, jak bychom si představovali. Máme snadné řešení - můžete si připravit domácí skořicový cukr, u kterého budete přesně vědět, kolik poctivé a voňavé skořice obsahuje. Klidně si můžete vyrobit i něco do zásoby, až vás začne honit mlsná třeba na poctivé skořicové lívance.
Kalendář Celý kalendář
Skořice je známá už od starověku. Rozeznáváme dva druhy skořice – cejlonskou a čínskou. Pravá je pouze ta ze Srí Lanky, tedy cejlonská. Po usušení… Více o významném dni
Na jeho přípravu budete potřebovat celou skořici, cukr a malý stolní mixér.
První způsob přípravy:
Druhý způsob:
Připravili jste si domácího skořicového cukru pořádnou zásobu? Tak to si s námi musíte vyzkoušet pár skvělých receptů, kde nesmí tento voňavý poklad chybět.
Doufáme, že se vám náš tip líbil a určitě se s námi do komentáře pod článek podělte s tím, jaký dezert se skořicí máte nejraději.
Komentáře