Chutnou marmeládu z dýně s námi zvládnete jako nic
Sezóna dýní je oblíbeným obdobím roku. Z poměrně velkých plodů získáme snadno velké množství dužniny, které můžeme zpracovat na mnoho způsobů. Jedním z nich je marmeláda.
Oranžová barva dýňové dužniny je oku příjemná. Chuť mívá poměrně neutrální, proto se např. v zavařeninách dobře doplňuje s jiným ovocem nebo kořením. Rozvařená je kašovitá, většinou ji není potřeba zahušťovat, případně k zahuštění můžeme použít želírovací přípravek.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na dýňovou marmeládu
Není nijak složitá, nejvíc práce dá očistit a nakrájet hlavní suroviny.
- Dýni oloupejte (hokaido se loupat nemusí), rozkrojte, vydlabejte semínka a nakrájejte na kostky.
- Jablka oloupejte a nakrájejte.
- Mírně podlijte vodou a rozvařte na kaši.
- Podle chuti doslaďte, chuť osvěžte citrónovou nebo pomerančovou šťávou, dochuťte např. vanilkou, skořicí, zázvorem.
- Chcete-li, můžete rozmixovat.
- Pokud jste nedali mnoho vody, nemusíte zahušťovat pektinem, v opačném případě povařte s ním a proveďte želírovací zkoušku.
- Horké lijte do suchých předehřátých sklenic, uzavřete a otočte na víčko.
Při opravdu velké úrodě vyzkoušejte výborný dýňový kompot, jehož přípravou vás provede náš videorecept.
Komentáře