Chutnou marmeládu z dýně s námi zvládnete jako nic
Sezóna dýní je oblíbeným obdobím roku. Z poměrně velkých plodů získáme snadno velké množství dužniny, které můžeme zpracovat na mnoho způsobů. Jedním z nich je marmeláda.
Oranžová barva dýňové dužniny je oku příjemná. Chuť mívá poměrně neutrální, proto se např. v zavařeninách dobře doplňuje s jiným ovocem nebo kořením. Rozvařená je kašovitá, většinou ji není potřeba zahušťovat, případně k zahuštění můžeme použít želírovací přípravek.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na dýňovou marmeládu
Není nijak složitá, nejvíc práce dá očistit a nakrájet hlavní suroviny.
- Dýni oloupejte (hokaido se loupat nemusí), rozkrojte, vydlabejte semínka a nakrájejte na kostky.
- Jablka oloupejte a nakrájejte.
- Mírně podlijte vodou a rozvařte na kaši.
- Podle chuti doslaďte, chuť osvěžte citrónovou nebo pomerančovou šťávou, dochuťte např. vanilkou, skořicí, zázvorem.
- Chcete-li, můžete rozmixovat.
- Pokud jste nedali mnoho vody, nemusíte zahušťovat pektinem, v opačném případě povařte s ním a proveďte želírovací zkoušku.
- Horké lijte do suchých předehřátých sklenic, uzavřete a otočte na víčko.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno před 3 hodinami
Domácí sekana se sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Šťavnatá jablíčka s krustou
Přidáno před 6 hodinami
Krabí salát s cuketou
Přidáno před 15 hodinami
Lilek se žampiony, kukuřicí a fazolkami
Přidáno před 16 hodinami
Tvarohový dip k zelenině i masu
Přidáno 18. 9. 2024 12:33
Komentáře