Falešný vařený marcipán: Naučíme vás vyrobit levnou potahovací hmotu
Vařené potahovací hmotě se někdy říká také varná. Má výhodu, že je poměrně levná, takže pokud jí potřebujete hodně, můžete na ni vsadit. Je také méně sladká a pokud ji ochutíte mandlovou potravinářskou trestí, bude dobře chutnat. Jen není vhodná pro bezlepkovou dietu.
Základem této hmoty je mouka zpracovaná obdobně jako u odpalovaného těsta. V horké tekutině "odpálíme" mouku a po zchladnutí zapracujeme příchuť a cukr. Můžeme ji také barvit jako každý marcipán. Provedeme vás její výrobou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na vařený marcipán
- Uvedeme k varu 150 ml vody a 70 g tuku (nejlépe másla).
- Naráz vsypeme 150 g hladké mouky a promícháme.
- Na mírném ohni mícháme vařečkou, až se těsto přestane lepit k hrnci i vařečce.
- Stáhneme ze zdroje tepla, zakryjeme proti osychání a necháme zchladnout.
- Do zchladlé hmoty přidáme 2–3 kapky mandlové tresti a postupně zapracujeme prosátý moučkový cukr. Může ho být potřeba až 500 g.
Hotovou hmotu lze barvit různými barvami. Vydrží několik týdnů dobře zabalená v mikrotenu v chladničce.
Komentáře