Karamelovou šlehačku do větrníků nebo dortu s námi určitě zvládnete hned napoprvé
Mnohé moučníky a postupy jsou pro nás výzvou. Zvládnout je hned napoprvé nám pomáhají podrobné postupy v kuchařských knihách nebo rychlejším způsobem hledání na internetu. Jednou z výzev bývá odpalované těsto a z něj vyrobené věnečky nebo větrníky.
Větrníky jsou plné kruhy z odpalovaného těsta, které po vodorovném rozkrojení plníme náplní z vanilkové šlehačky (krém Chantilly) a karamelové šlehačky, pokud tedy připravujeme klasické větrníky. Karamelovou šlehačku vás snadno naučíme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na karamelovou šlehačku
- Z cukru zvolna a bez míchání připravíme karamel.
- Smetanu ohřejeme a vlijeme ke karamelu. Pozor, směs může prudce vzkypět.
- Postupně karamel ve smetaně rozvaříme na jednolitou směs. Po zchladnutí uložíme do chladničky na 12 hodin.
- Šlehačku klasicky vyšleháme a ihned použijeme. Šlehačkou plníme dorty, rolády, větrníky i jiné sváteční dobroty.
Odpalované těsto můžete vyzkoušet podle našeho názorného videa. Věřím, že se vám podaří.
Komentáře