Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelovou šlehačku do větrníků nebo dortu s námi určitě zvládnete hned napoprvé
Zdroj: Toprecepty.cz

Mnohé moučníky a postupy jsou pro nás výzvou. Zvládnout je hned napoprvé nám pomáhají podrobné postupy v kuchařských knihách nebo rychlejším způsobem hledání na internetu. Jednou z výzev bývá odpalované těsto a z něj vyrobené věnečky nebo větrníky.

Větrníky jsou plné kruhy z odpalovaného těsta, které po vodorovném rozkrojení plníme náplní z vanilkové šlehačky (krém Chantilly) a karamelové šlehačky, pokud tedy připravujeme klasické větrníky. Karamelovou šlehačku vás snadno naučíme.

Jak na karamelovou šlehačku

K úspěšnému zvládnutí potřebujeme víceprocentní smetanu ke šlehání a cukr krupici. Na každých 100 ml smetany dáme 1 lžíci cukru. Základ připravíme den předem.
  1. Z cukru zvolna a bez míchání připravíme karamel.
  2. Smetanu ohřejeme a vlijeme ke karamelu. Pozor, směs může prudce vzkypět.
  3. Postupně karamel ve smetaně rozvaříme na jednolitou směs. Po zchladnutí uložíme do chladničky na 12 hodin.
  4. Šlehačku klasicky vyšleháme a ihned použijeme. Šlehačkou plníme dorty, rolády, větrníky i jiné sváteční dobroty.

Odpalované těsto můžete vyzkoušet podle našeho názorného videa. Věřím, že se vám podaří.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli