Jak na kynuté těsto, aby rychleji vykynulo. Těšíme se na kynutý koláč s ovocem, ale máme málo času? Poradíme, jak na to
Kynutý táč s ovocem má skvělou chuť. Připravovaly nám ho naše babičky a my nedočkavě čekali na zchladnutí, abychom si konečně mohli ukrojit. Kynuté těsto potřebuje více času, ale použijeme-li několik rad, nebudeme čekat zbytečně dlouho.
Máme chuť na kynutou buchtu, posypanou lahodným ovocem i voňavou drobenkou, a nechce se nám dlouho čekat? Těsto nějaký čas potřebuje na kynutí, přesto mu to můžeme trochu usnadnit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak kynutí těsta urychlit
Do těsta budeme potřebovat kvasnice a když pospícháme, rozhodně jimi nešetříme. Z kvasnic připravíme nejprve kvásek, aby se nám kynutí pěkně "rozjelo". Kvasinky nejlépe pracují v teplém prostředí, proto i takto jim to ulehčíme:
- Všechny suroviny na přípravu těsta by měly být v pokojové teplotě.
- Na přípravu kvásku i do těsta tekutinu mírně ohřejeme (vodu nebo mléko). Nesmíme to ale přehnat, abychom naopak kvasinky nezahubili.
- Kynutí by mělo probíhat v teplém prostředí. Určitě ne v chladné místnosti.
Už jste četli náš článek "Jak se vyhnout chybám při zadělávání kynutého těsta, abychom upekli to nejlepší pečivo"? Patří k našim nejčtenějším, získáte v něm dobré rady od zkušené kuchařky Ivy Trhoňové.
Komentáře