Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak na kynuté těsto, aby rychleji vykynulo. Těšíme se na kynutý koláč s ovocem, ale máme málo času? Poradíme, jak na to
Zdroj: Top recepty

Kynutý táč s ovocem má skvělou chuť. Připravovaly nám ho naše babičky a my nedočkavě čekali na zchladnutí, abychom si konečně mohli ukrojit. Kynuté těsto potřebuje více času, ale použijeme-li několik rad, nebudeme čekat zbytečně dlouho.

Máme chuť na kynutou buchtu, posypanou lahodným ovocem i voňavou drobenkou, a nechce se nám dlouho čekat? Těsto nějaký čas potřebuje na kynutí, přesto mu to můžeme trochu usnadnit.

Jak kynutí těsta urychlit

Do těsta budeme potřebovat kvasnice a když pospícháme, rozhodně jimi nešetříme. Z kvasnic připravíme nejprve kvásek, aby se nám kynutí pěkně "rozjelo". Kvasinky nejlépe pracují v teplém prostředí, proto i takto jim to ulehčíme:

  1. Všechny suroviny na přípravu těsta by měly být v pokojové teplotě. 
  2. Na přípravu kvásku i do těsta tekutinu mírně ohřejeme (vodu nebo mléko). Nesmíme to ale přehnat, abychom naopak kvasinky nezahubili.
  3. Kynutí by mělo probíhat v teplém prostředí. Určitě ne v chladné místnosti.

Už jste četli náš článek "Jak se vyhnout chybám při zadělávání kynutého těsta, abychom upekli to nejlepší pečivo"? Patří k našim nejčtenějším, získáte v něm dobré rady od zkušené kuchařky Ivy Trhoňové

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky