Jak na kynuté těsto, aby rychleji vykynulo. Těšíme se na kynutý koláč s ovocem, ale máme málo času? Poradíme, jak na to
Kynutý táč s ovocem má skvělou chuť. Připravovaly nám ho naše babičky a my nedočkavě čekali na zchladnutí, abychom si konečně mohli ukrojit. Kynuté těsto potřebuje více času, ale použijeme-li několik rad, nebudeme čekat zbytečně dlouho.
Máme chuť na kynutou buchtu, posypanou lahodným ovocem i voňavou drobenkou, a nechce se nám dlouho čekat? Těsto nějaký čas potřebuje na kynutí, přesto mu to můžeme trochu usnadnit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak kynutí těsta urychlit
Do těsta budeme potřebovat kvasnice a když pospícháme, rozhodně jimi nešetříme. Z kvasnic připravíme nejprve kvásek, aby se nám kynutí pěkně "rozjelo". Kvasinky nejlépe pracují v teplém prostředí, proto i takto jim to ulehčíme:
- Všechny suroviny na přípravu těsta by měly být v pokojové teplotě.
- Na přípravu kvásku i do těsta tekutinu mírně ohřejeme (vodu nebo mléko). Nesmíme to ale přehnat, abychom naopak kvasinky nezahubili.
- Kynutí by mělo probíhat v teplém prostředí. Určitě ne v chladné místnosti.
Už jste četli náš článek "Jak se vyhnout chybám při zadělávání kynutého těsta, abychom upekli to nejlepší pečivo"? Patří k našim nejčtenějším, získáte v něm dobré rady od zkušené kuchařky Ivy Trhoňové.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Treska po mlynářsku s třepanými bramborami
Přidáno před 6 hodinami
Vaječná pomazánka s vejci a křenem
Přidáno před 6 hodinami
Kedlubnová máslová polévka s hráškem
Přidáno před 8 hodinami
Rajčatový chleba
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Lilek tří barev
Přidáno 7. 6. 2024 10:33
Kuřecí marinovaná plněná prsa
Přidáno 7. 6. 2024 07:02
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit kvásek z droždí, aby housky krásně křupaly
Poctivé kynuté lívance jako od babičky: Podle receptu od Santnerky jsou úžasně nadýchané a vždycky se povedou
Jak na závin kynutý pod vodou: Staročeský moučník má vláčné a nadýchané těsto, které můžeme libovolně naplnit
Komentáře