Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

K přípravě zapečených lasagní jsou potřeba lasagne, tedy široké krátké těstoviny, které se kromě zapékání příliš nevyužijí. K přípravě tohoto jídla lze použít i jiné druhy těstovin, třeba kolínka, která má doma každý a která mají širší využití.

Na zapečené lasagne, v našem případě tedy na zapečená kolínka s boloňskou omáčkou, budeme potřebovat větší množství surovin. Přesto není příprava lasagní bez lasagní nijak složitá a zvládne ji i začátečník.

Jak připravit zapečené lasagne s kolínky

Důležitým předpokladem je mít zapékací misku, ale poslouží i hlubší a menší plech.

  1. Nejprve podle návodu na obalu uvaříme kolínka.
  2. Připravíme boloňskou omáčku – osmažíme cibulku a česnek, přidáme mrkev a celer, osolíme a opepříme. Poté přidáme a orestujeme mleté maso, směs zjemníme kouskem másla, podlijeme červeným vínem, dochutíme bylinkami a na závěr zalijeme rajčatovou passatou.
  3. Zapékací misku nebo mísu vymažeme olejem a vrstvíme: 1. kolínka, 2. boloňská omáčka, 3. bešamel, 4. strouhaný sýr, 5. kolínka, 6. boloňská omáčka, 7. bešamel, 8. strouhaný sýr. Navrch můžeme přidat strouhaný parmezán.
  4. Pečeme na 180 °C asi půl hodiny.

Ve všech výše uvedených receptech lze lasagne nahradit kolínky.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli