Lasagne lze připravit i z jiných těstovin. Zkuste to podle videonávodu
K přípravě zapečených lasagní jsou potřeba lasagne, tedy široké krátké těstoviny, které se kromě zapékání příliš nevyužijí. K přípravě tohoto jídla lze použít i jiné druhy těstovin, třeba kolínka, která má doma každý a která mají širší využití.
Na zapečené lasagne, v našem případě tedy na zapečená kolínka s boloňskou omáčkou, budeme potřebovat větší množství surovin. Přesto není příprava lasagní bez lasagní nijak složitá a zvládne ji i začátečník.
Jak připravit zapečené lasagne s kolínky
Důležitým předpokladem je mít zapékací misku, ale poslouží i hlubší a menší plech.
- Nejprve podle návodu na obalu uvaříme kolínka.
- Připravíme boloňskou omáčku – osmažíme cibulku a česnek, přidáme mrkev a celer, osolíme a opepříme. Poté přidáme a orestujeme mleté maso, směs zjemníme kouskem másla, podlijeme červeným vínem, dochutíme bylinkami a na závěr zalijeme rajčatovou passatou.
- Zapékací misku nebo mísu vymažeme olejem a vrstvíme: 1. kolínka, 2. boloňská omáčka, 3. bešamel, 4. strouhaný sýr, 5. kolínka, 6. boloňská omáčka, 7. bešamel, 8. strouhaný sýr. Navrch můžeme přidat strouhaný parmezán.
- Pečeme na 180 °C asi půl hodiny.
Ve všech výše uvedených receptech lze lasagne nahradit kolínky.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
5 výborných jídel z těstovin, která nezruinují vaši peněženku: Fleky se zelím, kolínka s játry nebo špagety s chilli chutnají skvěle
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Komentáře