Falešný marcipán můžeme vytvořit i ze sušeného mléka. Je jednoduchý a rychlý
Mléčný marcipán připravujeme ze sušeného mléka. Většinou ho ochucujeme mandlovou potravinářskou trestí. Je z falešných potahovacích hmot nejsvětlejší a zároveň nejdražší.
Pokud potřebujeme co nejbělejší marcipán, sáhneme po tom mléčném. Jeho výroba je jednoduchá a rychlá. Smícháme moučkový cukr, med, olej a sušené mléko, hmotu ředíme vodou přidávanou po kapkách.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na mléčný marcipán
- Smícháme 200 g sušeného mléka a 200 g přesátého moučkového cukru.
- Přidáme lžičku oleje, lžičku medu a asi 4 kapky mandlové tresti.
- Postupně přikapáváme vodu a vše zpracujeme na tvárnou hmotu.
- Můžeme barvit potravinářskými barvami.
Nejjednodušší mléčný marcipán vytvoříme ze stejného množství cukru a sušeného mléka. Ke směsi po troškách přidáváme vodu podle videa.
Jak vyrobit marcipán
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Diktátor Stalin vyžadoval vanu plnou kyselých okurek, spolustolovníky „mučil“ pitím alkoholu a vařil mu Putin
Marcipán i falešný marcipán uplatníme při pečení dortů, zákusků, cukroví. Můžeme si vybrat z několika druhů
Komentáře