Jak na měkké perníčky? Vyzkoušejte 5 tipů, které spolehlivě fungují
Perníčky jsou pravděpodobně nejoblíbenějším cukrovím. Jejich výrazná kořeněná chuť a vůně lahodí všem. Je to cukroví poměrně úsporné, obsahuje totiž málo vajec, tuku i cukru. Základní sladkost a chuť jim dodává hlavně med a z jedné dávky těsta upečeme mnoho kousků.
Největším problémem u tohoto cukroví může být nepříjemné ztvrdnutí, kdy hrozí, že si na perníčcích poškodíme chrup. Tomuto ztvrdnutí voňavého pečiva lze ale snadno předejít. Můžete vyzkoušet některé naše tipy a uvidíte, že výsledkem budete mile překvapeni.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na měkké perníčky
- Vybereme spolehlivý recept. Na našem webu je několik výborných receptů na měkké perníčky.
- Těsto nerozvalujeme příliš dotenka, ale raději těsto na perníčky rozvalujeme na sílu stébla. Příliš tenké těsto se snadno vysuší a rychle ztvrdne.
- Perníčky nesmíme přepéct. Pečeme prudčeji (při teplotě 180–190 °C) a jen do okamžiku, než celý povrch zmatní. Pak hned vyjmeme plech z trouby. Perníčky ještě trochu dojdou na plechu.
- Hned po vychladnutí je zabalíme do mikrotenu nebo alobalu, aby nevyschly. Také skleněná nebo keramická nádoba s víkem udrží perníčky měkké.
- Do krabice s tvrdými perníčky vložíme rozkrojené jablko - díky němu brzy změknou. Jablko musíme kontrolovat a po čase vyměnit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Čím potírat perníčky, aby se krásně leskly? Máme pro vás 4 tipy
Deset odpovědí na nejčastější otázky k pečení perníčků. Jak připravit těsto, jak upéct výborné perníčky a jak je zdobit
Domácí perníkové koření provoní celou kuchyň. Základem při jeho výrobě je skořice. Co dalšího potřebujete?
Komentáře