Tipy a rady, aby byly vaše nepečené kuličky dokonalé. Tohle zaručeně pomůže!
Také se vám hmota na nepečené kuličky lepí na ruce a kuličky jsou příliš měkké? Nebo se naopak hmota rozsýpá a kuličky nedrží pohromadě? Nabízíme rychlá řešení.
Do nepečených kuliček můžeme příhodně zpracovat zbytky po pečení cukroví, úlomky i méně podařené kousky, použitelné zbytky krémů i mletých nebo strouhaných ořechů. Můžeme je též vyrobit z piškotových drobečků, oplatků bez náplně i s náplní apod. Vše smícháme, dochutíme a tvoříme kuličky, které obalíme v kakau, kokosu nebo perníku či namočíme do čokolády, která zakryje případné nedokonalosti. Ale co když se nám kuličky nedaří?
Pomoc je snadná
- Pokud je hmota moc měkká, zahustěte ji několika rozdrcenými piškoty nebo trochou strouhaných oříšků.
- Zkuste ji víc vychladit, aby tuk obsažený v těstě lépe držel tvar.
- Také jednorázové rukavice pomohou, abyste neměli víc hmoty na rukou než v kuličkách.
- I obalení kousku hmoty v něčem sypkém před tvarováním pomůže, aby hmota nelepila.
- Pracujte rychle, protože příliš ohřátá hmota se hůř tvaruje.
Kuličky
Pro spoustu časově vytížených žen představuje pečení vánočního cukroví zbytečný stres. Nepečené kuličky zvládne opravdu každý, i ten, kdo v kuchyni zručností nevyniká. Stačí smíchat suroviny, poválet… Podívejte se na všechny kuličky.
Jak řešit příliš suchou hmotu?
Pokud je hmota suchá a špatně drží pohromadě, můžete do ní zapracovat kousek změklého másla, trochu slazeného kondenzovaného mléka nebo rumu či likéru.
Vytvarované kuličky dejte znovu vychladit, než je obalíte nebo budete namáčet v polevě.
Čokoláda na namáčení by měla být teplá, ale ne horká, protože horká by vám rozpouštěla máslo v kuličkách. Příliš chladná čokoláda zase dělá silnou vrstvu a rychle ubývá. Hezky vypadá, když kuličky po ztuhnutí čokoládové vrstvy ještě pocákáte čokoládou odlišné barvy.
Hotové kuličky uchovávejte v chladu a servírujte v papírových košíčcích..
Teď už budou vaše kuličky jistě perfektní.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Cukroví na poslední chvíli: Ukoulejte si kokosové, medovníkové nebo datlové kuličky
Retro vánoční cukroví: Sandokanovy oči, ledovky nebo tatranské řezy byly kdysi hity!
Závěrečné zdobení zákusků nebo cukroví čokoládovou polevou dotvoří celé dílo. Jednoduché rady pro každého
Komentáře