Jak na ovocné knedlíky bez kynutí? Nejlepší jsou z tvarohového těsta, plněné sezónním ovocem
Ovocné knedlíky neodmyslitelně patří k teplým letním dnům, které jsou ve znamení dozrávajícího sladkého ovoce. Můžeme připravit kynuté, ale na přípravu snadnější jsou knedlíky z tvarohového těsta. Chutnají lahodně a nikdy se nesrazí.
Dostali jste chuť na tento sladký oblíbený pokrm v podobě ovocných knedlíků? Nejjednodušší varianta, jak je připravit, jsou knedlíky bez kynutí z tvarohového těsta. Těsto připravíme během chvilky, snadno do něj zabalíme ovoce a nemusíme jej nechávat odležet. Na rozdíl od kynutého těsta nehrozí, že by se tvarohové knedlíky po uvaření srazily. Plnit je můžeme nejrůznějším čerstvým i mraženým ovocem, mezi nejoblíbenější druhy patří jahody, meruňky, švestky nebo borůvky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit tvarohové těsto
Tvarohové těsto je velmi chutné a potřebujeme na ně pouze 3 suroviny: měkký tvaroh, vajíčko a mouku nebo krupičku. Dokonce připravíme chutné těsto i bez vajec. Vznikne nám pružné těsto, do kterého můžeme balit ovoce. Těsto bude jen v tenké vrstvě. Takto připravené knedlíky vaříme ve vodě nebo v páře. Na talíři je posypeme tvarohem, skořicí, cukrem a polijeme máslem.
Na 3 porce budeme potřebovat: 250 g tvarohu, 1 vajíčko, 240 g polohrubé mouky, špetku soli a 2-3 lžíce oleje.
- Z tvarohu, vajíčka, mouky, soli a oleje zpracujeme hladké těsto.
- Z těsta vyválíme plát, který nakrájíme na čtverce a do každého zabalíme oblíbené ovoce.
- Knedlíky vložíme do vroucí vody a jakmile vyplavou na hladinu, vaříme ještě 3-5 minut.
Celý postup na přípravu knedlíků z tvarohového těsta můžete zhlédnout také v našem video-návodu níže.
Chutnají vám více knedlíky z kynutého nebo tvarohového těsta? Podělte se námi o své tipy do komentářů pod článkem.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Čím naplnit a posypat ovocné knedlíky. Chutná posypka oblíbenou dobrotu ještě vylepší. Každý má rád něco jiného
Sladké léto s Josefem Maršálkem: Jak na dokonalé tvarohové knedlíky? Použijte dost zralé ovoce a nechte v něm pecku!
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Komentáře