Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocné knedlíky neodmyslitelně patří k teplým letním dnům, které jsou ve znamení dozrávajícího sladkého ovoce. Můžeme připravit kynuté, ale na přípravu snadnější jsou knedlíky z tvarohového těsta. Chutnají lahodně a nikdy se nesrazí.

Dostali jste chuť na tento sladký oblíbený pokrm v podobě ovocných knedlíků? Nejjednodušší varianta, jak je připravit, jsou knedlíky bez kynutí z tvarohového těsta. Těsto připravíme během chvilky, snadno do něj zabalíme ovoce a nemusíme jej nechávat odležet. Na rozdíl od kynutého těsta nehrozí, že by se tvarohové knedlíky po uvaření srazily. Plnit je můžeme nejrůznějším čerstvým i mraženým ovocem, mezi nejoblíbenější druhy patří jahody, meruňky, švestky nebo borůvky. 

Jak připravit tvarohové těsto

Tvarohové těsto je velmi chutné a potřebujeme na ně pouze 3 suroviny: měkký tvaroh, vajíčko a mouku nebo krupičku. Dokonce připravíme chutné těsto i bez vajec. Vznikne nám pružné těsto, do kterého můžeme balit ovoce. Těsto bude jen v tenké vrstvě. Takto připravené knedlíky vaříme ve vodě nebo v páře. Na talíři je posypeme tvarohem, skořicí, cukrem a polijeme máslem. 

Na 3 porce budeme potřebovat: 250 g tvarohu, 1 vajíčko, 240 g polohrubé mouky, špetku soli a 2-3 lžíce oleje. 

  1. Z tvarohu, vajíčka, mouky, soli a oleje zpracujeme hladké těsto
  2. Z těsta vyválíme plát, který nakrájíme na čtverce a do každého zabalíme oblíbené ovoce
  3. Knedlíky vložíme do vroucí vody a jakmile vyplavou na hladinu, vaříme ještě 3-5 minut

Celý postup na přípravu knedlíků z tvarohového těsta můžete zhlédnout také v našem video-návodu níže. 

Chutnají vám více knedlíky z kynutého nebo tvarohového těsta? Podělte se námi o své tipy do komentářů pod článkem. 

Komentáře

Další tipy a triky