Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak na palačinky bez mouky? Nahradit ji lze tvarohem, pudinkem i pohankou
Zdroj: Pixabay, ArsAdAstra

Jste milovníky palačinek, ale zrovna vám k jejich přípravě chybí mouka nebo se jí ze zdravotních důvodů vyhýbáte? Máme pro vás několik možností, jak si i nadále vychutnávat palačinky i bez použití mouky.

Klasické palačinky se připravují z mléka, mouky, vajec, špetky soli, případně s trochou cukru. Může se ale stát, že z nějakého důvodu mouku použít nechcete nebo nemůžete. Nic se neděje, protože k přípravě palačinek není mouka vůbec potřeba.

Palačinky bez mouky

S našimi tipy si pochutnáte na lahodných palačinkách bez mouky:

  • Zkuste si připravit tvarohovo-pudinkové palačinky, na jejichž přípravu potřebujete jen 150 ml mléka, 1 sáček vanilkového pudinku, 2 vejce a 2 vrchovaté lžíce jemného tvarohu. Škrob z pudinku směs zahustí a krásně udrží pohromadě.
  • Banánové palačinky připravíte z 1 banánu, 100 g polotučného tvarohu (ten lze případně vynechat) a 2 vajec. Banán slouží jako pojivo, ale zároveň i jako sladidlo.
  • Ovesné palačinky jsou našimi favority. Těsto snadno připravíte ze 150 g jemně namletých ovesných vloček, 200 ml polotučného mléka, 2 vajec a špetky soli.
  • Klasickou mouku lze nahradit jinými druhymoukou pohankovou, kokosovou, mandlovou nebo třeba rýžovou. Nahradit lze i mléko rostlinnými variantami.
  • Vždy stačí jen všechny ingredience smíchat dohromady a poté smažit tenké palačinky na rozehřáté pánvi s malým množstvím tuku nebo na palačinkovači.
  • TIP: Místo tvarohu můžete použít také rozmixovaný sýr cottage nebo mascarpone (palačinkové těsto připravíte z 80g mascarpone, 20 ml mléka či smetany a 2 vajec).

Těsto na palačinky se nemusí vůbec sladit. Dožene to totiž sladká náplň, ale také je díky tomu můžete naplnit naslano. Tak jakou variantu tentokrát zkusíte? Máme pro vás tip na výtečné pohankové palačinky se špenátem a ricottou:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky