Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak vyrobit panko strouhanku. Stačí dva dny starý bílý chléb a struhadlo
Zdroj: mika59

Panko strouhanka je japonská obalovací strouhanka, která má hrubší strukturu než běžná strouhanka. V obchodech bývá poměrně drahá, ale můžeme si ji poměrně snadno vyrobit v domácích podmínkách.

Ideální je dva dny stará veka

Potřebujeme 2 dny starý bílý chléb. Ideální je chlebíčková veka nebo toustový chléb. Odkrájíme kůrky ze všech stran. Potom plátky chleba nakrájíme na kostky a necháme trochu oschnout. Pak tyto kostky nastrouháme na hrubém zeleninovém struhadle (velké kapky). Tvar kapek je pro panko strouhanku typický. Pokud vlastníte nějaký mechanický nebo elektrický krouhač, máte vyhráno, ušetříte si konečky prstů. Strouhanku necháte zcela doschnout, můžete i v mírné troubě, a pak uchováváte v nějaké dóze proti vlhku a hmyzu.

Trojobal s panko strouhankou je skvělý na zelenině i masu.

 

 

Komentáře (6)

mirka.k: Dobrý den, klasická panko strouhanka (nikoliv bezlepková), má složení: pšeničná mouka, droždí, olej a sůl. Tedy stejné jako běžné bílé pečivo. Její jedinečnost není ve složení, ale ve způsobu přípravy oproti klasické strouhance. Hezký den :-K

Libca1954: Dobrý den, jediné, co mohu poradit, je péct si vlastní rohlíky a pečivo, které posléze využijete i na strouhanku. Podle našich videoreceptů, například toho v odkazu, to určitě zvládnete ;-)

Panko strouhanka má úplně jiné složení než bílé pečivo.

Ja bych si prala mit k dispozici normalni strouhanku. Neni nad ni!!! Bohuzel ji musim nahradit pankem. Ale aspon mam to. Vim, mohla bych si ji udelat z rohliku, ale ty vzdycky snime drive, nez uschnou (bydlim v US).

Starik: Děkujeme za tip :-K

Panko jde ideálně a jednoduše vyrobit v thermomixu.klidne z čerstvých rohlíků či veky.a lze i různě dochutit např.cesnekem nebo bylinkami či paprikou no dle chuti.

Další tipy a triky