Jak vyrobit panko strouhanku. Stačí dva dny starý bílý chléb a struhadlo
Panko strouhanka je japonská obalovací strouhanka, která má hrubší strukturu než běžná strouhanka. V obchodech bývá poměrně drahá, ale můžeme si ji poměrně snadno vyrobit v domácích podmínkách.
Ideální je dva dny stará veka
Potřebujeme 2 dny starý bílý chléb. Ideální je chlebíčková veka nebo toustový chléb. Odkrájíme kůrky ze všech stran. Potom plátky chleba nakrájíme na kostky a necháme trochu oschnout. Pak tyto kostky nastrouháme na hrubém zeleninovém struhadle (velké kapky). Tvar kapek je pro panko strouhanku typický. Pokud vlastníte nějaký mechanický nebo elektrický krouhač, máte vyhráno, ušetříte si konečky prstů. Strouhanku necháte zcela doschnout, můžete i v mírné troubě, a pak uchováváte v nějaké dóze proti vlhku a hmyzu.
Trojobal s panko strouhankou je skvělý na zelenině i masu.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Šťavnaté kuřecí řízky ve strouhance z toustového chleba: Asijská specialita je hitem i u nás a snadno se dělá
Buchty po ránu: Josef Maršálek uvařil luxusní bramborové knedlíky s blumami a dvěma chutnými překvapeními
Smažený řízek z nakládaného bůčku: U netradiční varianty oblíbeného jídla je důležitá marináda a doba naložení
Komentáře (6)
Klasické české rohlíky
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0