Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Připravit vaječnou omeletu se sýrem není nic složitého ani časově náročného, zvládne to i začátečník nebo větší dítě. Základem jsou vejce a dále náplň dle vaší chuti, sezóny nebo obsahu vaší ledničky. Omelet můžete připravit i víc, klidně každou jinou.

Aby měla vaječná omeleta krásnou a lákavou barvu, je nejlepší použít čerstvá domácí vejce. Pokud máte jen kupovaná, nevadí, omeletu lze „vyšperkovat“ i jinak, tedy chuťově výbornou náplní dle vlastní fantazie.

Jak připravit vaječnou omeletu

Připravíme si misku a pánev a můžeme začít.

  1. Do misky rozklepneme vejce, přidáme sůl, pepř a trochu mléka, metličkou vše rozšleháme.
  2. Na pánvi rozpustíme máslo a vlijeme do ní obsah misky. Vajíčka nemícháme.
  3. Jakmile je omeleta na povrchu už jen mírně tekutá, nasypeme na ni strouhaný sýr, nakrájená cherry rajčata a petrželku.
  4. Obracečkou omeletu ohneme ze dvou stran.

Díky omeletě budete jistě plní energie až do oběda.

Komentáře

Další tipy a triky