Vaječná omeleta podle videonávodu: Na tuto snídani se těšíte, už když jdete spát
Připravit vaječnou omeletu se sýrem není nic složitého ani časově náročného, zvládne to i začátečník nebo větší dítě. Základem jsou vejce a dále náplň dle vaší chuti, sezóny nebo obsahu vaší ledničky. Omelet můžete připravit i víc, klidně každou jinou.
Aby měla vaječná omeleta krásnou a lákavou barvu, je nejlepší použít čerstvá domácí vejce. Pokud máte jen kupovaná, nevadí, omeletu lze „vyšperkovat“ i jinak, tedy chuťově výbornou náplní dle vlastní fantazie.
Jak připravit vaječnou omeletu
Připravíme si misku a pánev a můžeme začít.
- Do misky rozklepneme vejce, přidáme sůl, pepř a trochu mléka, metličkou vše rozšleháme.
- Na pánvi rozpustíme máslo a vlijeme do ní obsah misky. Vajíčka nemícháme.
- Jakmile je omeleta na povrchu už jen mírně tekutá, nasypeme na ni strouhaný sýr, nakrájená cherry rajčata a petrželku.
- Obracečkou omeletu ohneme ze dvou stran.
Díky omeletě budete jistě plní energie až do oběda.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Vaječnou omeletu můžeme zajímavě ochutit a vylepšit. Vybrali jsme oblíbené tipy na různé varianty
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Komentáře