Rychlý rosol podobný želatině snadno vykouzlíte z pudinkového prášku
Ovocné řezy nebo dortíky se želatinou jsou lákavé na pohled, chutné, ale bohužel ne úplně jednoduché na přípravu. Pokud máte z želatiny obavy, zkuste tuto jednoduchou a rychlou verzi z pudinkového prášku.
Pudinkový rosol znaly už naše babičky. Možná si pamatujete buchtu Kluziště (měla i jiné názvy), kde byl piškotový korpus pokrytý kompotovaným ovocem a zalitý pudinkem vařeným ve šťávě z kompotu. Postupem doby vznikla řada chutných variant, ale základ zůstal - pudinkový prášek vařený nikoliv s mlékem, ale s ovocnou šťávou nebo dokonce s vodou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na rosol z pudinku
Potřebujete 1 pudinkový prášek ovocný nebo vanilkový a 1/2 l vody nebo ovocné šťávy. Kombinujte je mezi sebou podle zásob nebo chuti.
- V tekutině rozmíchejte pudinkový prášek.
- Podle chuti nebo potřeby oslaďte.
- Za stálého míchání přiveďte k varu a povařte asi 1–2 minuty.
- Pozor, delším vařením rosol zřídne.
- Nalijte na připravený moučník a nechte zchladnout a ztuhnout.
Tip: Zchladlý rosol můžete použít místo klasického pudinku do krému. Máslo je nutné mít v pokojové teplotě, aby se nesrazilo.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit dokonale hladký pudink? Jednoduché postupy ukážeme ve videonávodu
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Letní ovocný piškot s tvarohem a pudinkem: Nadýchaný a vláčný dezert plný ovoce báječně osvěží a je snadný na přípravu
Komentáře