Rychlý rosol podobný želatině snadno vykouzlíte z pudinkového prášku
Ovocné řezy nebo dortíky se želatinou jsou lákavé na pohled, chutné, ale bohužel ne úplně jednoduché na přípravu. Pokud máte z želatiny obavy, zkuste tuto jednoduchou a rychlou verzi z pudinkového prášku.
Pudinkový rosol znaly už naše babičky. Možná si pamatujete buchtu Kluziště (měla i jiné názvy), kde byl piškotový korpus pokrytý kompotovaným ovocem a zalitý pudinkem vařeným ve šťávě z kompotu. Postupem doby vznikla řada chutných variant, ale základ zůstal - pudinkový prášek vařený nikoliv s mlékem, ale s ovocnou šťávou nebo dokonce s vodou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na rosol z pudinku
Potřebujete 1 pudinkový prášek ovocný nebo vanilkový a 1/2 l vody nebo ovocné šťávy. Kombinujte je mezi sebou podle zásob nebo chuti.
- V tekutině rozmíchejte pudinkový prášek.
- Podle chuti nebo potřeby oslaďte.
- Za stálého míchání přiveďte k varu a povařte asi 1–2 minuty.
- Pozor, delším vařením rosol zřídne.
- Nalijte na připravený moučník a nechte zchladnout a ztuhnout.
Tip: Zchladlý rosol můžete použít místo klasického pudinku do krému. Máslo je nutné mít v pokojové teplotě, aby se nesrazilo.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Koláč s mletým masem a cuketou
Přidáno před 11 minutami
Lasagne s krůtím masem
Přidáno před 3 hodinami
Kedlubnové ragú se žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Bochánky s malinovou pěnou
Přidáno před 13 hodinami
Zelenina s křehkým masem
Přidáno před 17 hodinami
Letní perník
Přidáno před 18 hodinami
Komentáře