Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocné řezy nebo dortíky se želatinou jsou lákavé na pohled, chutné, ale bohužel ne úplně jednoduché na přípravu. Pokud máte z želatiny obavy, zkuste tuto jednoduchou a rychlou verzi z pudinkového prášku.

Pudinkový rosol znaly už naše babičky. Možná si pamatujete buchtu Kluziště (měla i jiné názvy), kde byl piškotový korpus pokrytý kompotovaným ovocem a zalitý pudinkem vařeným ve šťávě z kompotu. Postupem doby vznikla řada chutných variant, ale základ zůstal - pudinkový prášek vařený nikoliv s mlékem, ale s ovocnou šťávou nebo dokonce s vodou.

Jak na rosol z pudinku

Potřebujete 1 pudinkový prášek ovocný nebo vanilkový a 1/2 l vody nebo ovocné šťávy. Kombinujte je mezi sebou podle zásob nebo chuti.

Tip: Zchladlý rosol můžete použít místo klasického pudinku do krému. Máslo je nutné mít v pokojové teplotě, aby se nesrazilo.

Pro lepší názornost nabízíme videorecept na tvarohové řezy s ovocem a želatinou z prášku Zlatý klas (je podobný pudinku).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli