Parta kamarádů a silvestrovský večírek u vás doma: Jak a čím všechny pohostit
Mnoho lidí tráví Silvestra na horách nebo v nějakém restauračním zařízení. Pro party dobrých přátel ale bývá běžné (a levnější) pořádat oslavy v domácnostech. Pro hostitele nastává otázka, jak a čím přátele pohostit.
Parta se sejde u některého z hostitelů, podělí se o pohoštění a při společné zábavě oslaví konec roku i začátek nového. Pokud los padne na nás, snažíme se být vzornými, ale zároveň praktickými a racionálními hostiteli.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké pohoštění připravit na Silvestra
Připravíme jídla z teplé i studené kuchyně, aby hosté měli na výběr.
- Většinu pokrmů bude tvořit nabídka ze studené kuchyně, ale nějaký teplý pokrm může večírek zahájit i ukončit.
- Na úvod můžeme podat některý z gulášů. Připravíme ho předem, protože mu prospěje odležení.
- Také řízky nebo pečené kuřecí paličky lze připravit předem a udržovat v teple.
- K tatarskému bifteku jen připravíme čerstvé topinky.
Švédský stůl nadchne každého
Pak už může následovat švédský stůl s různými masovými nebo sýrovými roládami, tence krájenou uzeninou, kousky sýrů, krájenou paštikou, tlačenkou a jinými dobrotami. K tomu patří nezbytná na kousky krájená zelenina nebo výběr salátů (bramborový, těstovinový, zeleninové). Stůl doplní pečivo a nějaké drobnosti k zobání např. krekry, tyčky a olivy.
Každý něco donese na společnou tabuli
Zvykem mezi přáteli bývá nějaké pohoštění přinést, aby veškerá starost nebyla jen na hostiteli. Jako hostitel donesené pohoštění samozřejmě přidáme k ostatnímu. Ideální je předem se dohodnout, co donést, ale chybu neuděláme s ovocem, zeleninou a drobnostmi na "zobání".
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Pestrá nabídka ovoce a nápojů
Málokdo bude mít po Vánocích chuť na sladké, ale pestrá nabídka ovoce nebo jeden moučník jistě uspokojí i velmi mlsné jazýčky.
Postaráme se také o nápoje. Kromě vody, minerálek nebo limonád se na silvestrovskou oslavu hodí pivo, víno červené i bílé, různé míchané nápoje i lihoviny, aby hosté měli na výběr.
Horká polévka o půlnoci
Kolem půlnoci obvykle servírujeme horkou polévku. Nejčastěji to bývá luštěninová, ovarová, pikantní zelňačka nebo česnečka. Polévku můžeme připravit den předem a jen ohřát. Někomu možná bude potřeba připravit vyprošťovák.
Tak hodně zdraví, štěstí a úspěchů!
Silvestr a vítání nového roku
Silvestrovské oslavy jsou časem radosti a společných chvil, s čím je spojeno nejen pití, ale i vzpomínání a chutné pokrmy. Receptů na zpříjemnění loučení se starým rokem a vítání toho nového je velké množství. Od tradičních pochoutek po originální kulinářské kreace.
Inspirujte se:
Chlebíčky | Jednohubky | Pomazánky | Lahůdky z listového těsta | Slané pochoutky
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
14 pomazánek na chlebíčky: Máme pro vás oblíbený výběr z našeho receptáře
Teplé pivo ani limonády nechutnají dobře. Poradíme, jak je vychladit co nejrychleji doma nebo při pobytu v přírodě
Jak napravit tělo po prohýřené noci s množstvím alkoholu a jídla. Rady na zahnání kocoviny
Komentáře