Křehké šlehačkové cukroví obalené v cukru: Je jednoduché i pro úplné začátečníky
Šlehačkové cukroví je velmi křehké. Drobné nadýchané kousky obalené v cukru se v puse samy rozplynou. Podobné cukroví můžeme upéct i z jiných těst než ze šlehačkového.
Šlehačkové cukroví tvoříme z rozváleného plátu těsta. Po rozválení z něj vykrajujeme malými a málo členitými formičkami sušenkové tvary. Pečeme je prudce v troubě a pak obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na šlehačkové cukroví
- Do mouky nastrouháme máslo, přilijeme šlehačku a vytvoříme těsto.
- Kouli z těsta zabalíme do mikrotenu a dáme odležet do chladničky.
- Po částech rozvalujeme na asi 3 mm silnou placku, doporučujeme válet mezi dvěma fóliemi.
- Formičkami vykrájíme drobné jednoduché tvary a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení.
- Tip: Pokud nemáme formičky, můžeme nožem z těsta nakrájet čtverce o hraně asi 3 cm nebo malou skleničkou vykrajovat kolečka.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180–190 °C, aby se cukroví peklo rychle a neunikal z něj tuk. Pečeme do zrůžovění spodní strany kousků.
- Ještě horké cukroví opatrně obalíme v moučkovém cukru s vanilkou.
Vzhledem k tomu, že toto cukroví je velmi tučné, mnozí hledají vhodnější alternativy, které budou stejně křehké i chutné a přitom méně kalorické. Doporučujeme vyzkoušet cukroví kynuté pod vodou, cukroví z vína, tvarohu nebo mrkvové.
Začátečníkům určitě pomůže náš videorecept:
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře