Čokoládová pěna podle videonávodu: Je vynikající, snadná a jen ze dvou surovin
Čokoládová pěna, nebo moderně řečeno čokoládový mousse, je nadýchaná dobrota. Využijete ji při přípravě dortů nebo dezertů, ale i ona samotná je vynikající dezert. Stačí jen přidat ovoce a můžete mlsat.
Jak milovníci čokolády zahlédnou něco hnědého, už se toho domáhají. Čokoláda je známé afrodiziakum i dodavatel energie, dokáže dokonce způsobit závislost. Pojďme se podívat na jednu z možných úprav čokolády, a to čokoládovou pěnu, kterou připravíte z pouhých dvou surovin.
Výroba čokoládové pěny
Potřebujete jen kvalitní hořkou čokoládu a vodu.
- Rozlámanou čokoládu dejte do mixéru a zalijte vodou.
- Umixujte dohladka, což potrvá asi 2 minuty.
- Hotovou směs nalijte do misek nebo skleniček a dejte do ledničky.
- Druhý den už jen stačí čokoládovou pěnu dozdobit ovocem.
Už úplně vidíme ty pečlivě vyškrábané misky.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Jak využít čokoládu ve sladkém pečení: Tipy pro všechny příležitosti
Komentáře