Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládová pěna, nebo moderně řečeno čokoládový mousse, je nadýchaná dobrota. Využijete ji při přípravě dortů nebo dezertů, ale i ona samotná je vynikající dezert. Stačí jen přidat ovoce a můžete mlsat.

Jak milovníci čokolády zahlédnou něco hnědého, už se toho domáhají. Čokoláda je známé afrodiziakum i dodavatel energie, dokáže dokonce způsobit závislost. Pojďme se podívat na jednu z možných úprav čokolády, a to čokoládovou pěnu, kterou připravíte z pouhých dvou surovin.

Výroba čokoládové pěny

Potřebujete jen kvalitní hořkou čokoládu a vodu.

  1. Rozlámanou čokoládu dejte do mixéru a zalijte vodou.
  2. Umixujte dohladka, což potrvá asi 2 minuty.
  3. Hotovou směs nalijte do misek nebo skleniček a dejte do ledničky.
  4. Druhý den už jen stačí čokoládovou pěnu dozdobit ovocem.

Už úplně vidíme ty pečlivě vyškrábané misky.

 

Další tipy a triky