Žloutkovou polevu s námi zvládne každý. Je velmi jednoduchá a lahodná
Na některé druhy řezů nebo cukroví se chuťově i barevně hodí žloutková poleva. Není vůbec složitá a zvládne ji každý. Vypadá krásně a chutná výborně. Polevu použijeme hned po dokončení, aby neoschla.
Žloutkovou polevou nejčastěji zdobíme ořechové řezy, velikonoční perníčky nebo cukroví. Tuto polevu zvládne opravdu každý. Na jeden žloutek počítáme asi 50 g moučkového cukru. Cukr může být ochucený vanilkou.
- Žloutek s prosátým cukrem třeme tak dlouho, až vznikne lesklá hladká poleva. Cukr přidáváme postupně a tím určujeme hustotu polevy. Hodně hustá poleva se špatně roztéká.
- Na řezy připravujeme polevu ze 6 žloutků (bílky se šlehají do těsta) a lijeme ji na ještě horké těsto, aby hezky zaschla a neopadávala.
- Na cukroví polevu nanášíme štětečkem nebo nožem a necháme ji roztéct. Do polevy můžeme kousky také opatrně namáčet.
- Další ozdoby klademe nebo sypeme vždy do ještě nezaschlé polevy.
Polevu necháme zaschnout při pokojové teplotě. Ať se dílo podaří!
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře