Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Palička na maso bývá v každé kuchyni, ale může se stát, že se rozbije nebo v kuchyni prostě není. Přinášíme několik užitečných rad, jak ji nahradit a naklepat maso na řízky i bez ní. Důležité je si umět poradit.

Maso naklepáváme, aby bylo měkké. Mnohdy to ale přeženeme a maso potrháme. S tím nám pomůže potravinářská fólie, kterou dáme na prkénko, na ni položíme osolené maso a přes něj přetáhneme druhou vrstvu fólie. Nenaklepáváme silnými údery, ale jen lehce a jemně.

Jak naklepat maso bez paličky

Paličku na maso mohou nahradit jiné předměty, běžně v kuchyni dostupné. U křehkého masa si vystačíme pouze s rukama.

  • Na jemné kuřecí maso není třeba jít s paličkou. Vystačíme si s hřbetem ruky, kterým ho snadno jemně naklepeme. V některých případech je i tento způsob moc tvrdý a tak můžeme maso jemně poťukat prsty či pouze vmasírovat sůl hlouběji do masa.
  • Je-li přeci jen třeba nějaké to poplácání masového plátku, vezměte do ruky pánvičku a jejím dnem plátek naklepejte.
  • K naklepání masa lze použít také váleček na těsto nebo skleněná lahev. U skleněné lahve naklepáváme pomocí dna a pracujeme opatrně, abychom ji nerozbili.

Správná kuchařka si musí umět poradit a když není po ruce potřebný nástroj, rozhlédne se po kuchyni a vymyslí alternativní řešení. Co byste použili vy místo paličky na maso? Podělte se o svůj tip do komentářů.

 

 

Komentáře

Další tipy a triky