Jak nakrájet cuketu na tenké plátky? Tato letní zelenina má v kuchyni široké využití
Cuketa je báječná letní zelenina, která vyniká svou bleskovou tepelnou úpravou. Patří také do jedné rodiny s dýní i patizonem a nemusí se nijak složitě loupat ani připravovat. Poradíme, jak cuketu nakrájet na tenké plátky.
Cuketu můžeme sklízet během léta v červenci a srpnu. Výhodou je, že díky své nevýrazné chuti na sebe snadno váže chutě i vůně a proto se hodí k přidání do různých pokrmů. Používat můžeme cukety různých velikostí, ale nejlepší chuť mají mladé kusy cuket.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak nakrájet cuketu na plátky
Cuketu lze snadno nakrájet podle zamýšleného pokrmu. Tenké plátky cuket se hodí především do zapékaných pokrmů, jako příloha k masu, k nakládání v nálevu nebo také ke grilování do zeleninového salátku. Tloušťku plátků určujeme vždy podle pokrmu. Poradíme, jak cuketu nakrájet:
- Mandolína: Toto všestranné struhadlo do kuchyně dokáže dokonale nakrájet jakoukoliv zeleninu na naprosto přesné plátky.
- Škrabka: Pokud nemáte po ruce mandolínu, pomoci s krájením plátků může také kuchyňská škrabka na brambory.
Máme pro vás inspiraci na báječný oběd v podobě gratinovaných brambor s cuketou a slaninou, který si můžete vyzkoušet podle videoreceptu.
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
7 jednoduchých jídel z cuket: Uvaříte je snadno, přitom si báječně pochutnáte
Místo nezdravých brambůrek můžeme mlsat zeleninové chipsy. Snadno si je připravíme sami v troubě na plechu
Komentáře