Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketa je báječná letní zelenina, která vyniká svou bleskovou tepelnou úpravou. Patří také do jedné rodiny s dýní i patizonem a nemusí se nijak složitě loupat ani připravovat. Poradíme, jak cuketu nakrájet na tenké plátky.

Cuketu můžeme sklízet během léta v červenci a srpnu. Výhodou je, že díky své nevýrazné chuti na sebe snadno váže chutě i vůně a proto se hodí k přidání do různých pokrmů. Používat můžeme cukety různých velikostí, ale nejlepší chuť mají mladé kusy cuket.

Jak nakrájet cuketu na plátky

Cuketu lze snadno nakrájet podle zamýšleného pokrmu. Tenké plátky cuket se hodí především do zapékaných pokrmů, jako příloha k masu, k nakládání v nálevu nebo také ke grilování do zeleninového salátku. Tloušťku plátků určujeme vždy podle pokrmu. Poradíme, jak cuketu nakrájet:

Máme pro vás inspiraci na báječný oběd v podobě gratinovaných brambor s cuketou a slaninou, který si můžete vyzkoušet podle videoreceptu.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky