Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketa je typická letní zelenina, které stačí dostatek vláhy i sluníčka a v takových podmínkách velmi rychle narůstá. Cuketa má nevýraznou chuť a vůni, proto se nemusíme bát ji více okořenit a připravit z ní různé pokrmy.

Sezóna cuket je v plném proudu a proto hledáme různé recepty, jak tuto zeleninu zpracovat. Báječně chutná opečená na grilu nebo nastrouhaná v moučníku, který díky ní příjemně zvláční. V závislosti na receptu ji můžeme krájet několika způsoby.

Jak krájet cuketu

Z této zeleniny lze vykouzlit nepřeberné množství pokrmů a podle toho zvolíme styl nakrájení:

  • Na tenké nudličky: Ke krájení na tenké nudličky Julienne potřebujeme speciální škrabku. Tyto tenké nudličky můžeme využít i jako běžné špagety.
  • Na široké nudle: Pomocí klasické škrabky na zeleninu snadno vytvoříme tenké plátky, které se skvěle hodí k zapékání i na zeleninové lasagne.
  • Na kolečka: Nejjednodušší úpravou je krájení na větší kolečka, ty se hodí především na smažení nebo také ke grilování.

Úrodu cuket velmi snadno spotřebujeme i na sladké pečení, pojďte si vyzkoušet podle videoreceptu báječný koláč s ovocem a drobenkou.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky