Jak nakrájet dort. Nestačí připravit skvostný dort, důležité je ho také lákavě nakrájet a vkusně naservírovat
Každé sváteční jídlo je o poznání pohádkovější, když je zakončíme povznášejícím dezertem v podobě dortu. Nestačí ale jen připravit krásný dort, musíme ho také elegantně nakrájet i lákavě naservírovat.
Dortů je velké množství druhů a variant, díky tomu můžeme pokaždé vybrat pro naše strávníky takový, jaký bude nejlépe vyhovovat a potěší je svým vzhledem i chutí. Některé dorty se více hodí na letní osvěžení, jiné zase na zimní posezení s horkým nápojem u krbu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak nakrájet dort
Lahodný dort bude ještě lákavější, pokud ho hladce a čistě nakrájíme. Stačí se řídit několika radami:
- Základem je ostrý a dlouhý nůž, lepší je hladký, ale lze použít i vroubkovaný.
- Hladkého řezu docílíme čistým nožem, proto po jednotlivých zakrojeních nůž namočíme do horké vody a případně ho ještě očistíme ubrouskem.
- Dort by měl být před krájením dobře vychlazený.
- Dílky tvoříme u klasického kulatého dortu tak, že ho v různých směrech krájíme na poloviny, podle toho, jak velkých kousků chceme docílit. Existují i šablony na krájení dortů, ale není nutné je využít.
- Nakonec každý kousek pomocí servírovací lopatky umístíme na talířek a dále ho můžeme vkusně aranžovat.
Komentáře