Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Říká se, že krůta má 9 druhů masa, které se liší barvou, konzistencí i obsahem tuku. Krůtí maso je ze 70 % bílé a ze zbývajících 30 % tmavé. Jak s ním správně zacházet a nakrájet ho tak, abychom ho zpracovali beze zbytku?

V následujícím článku se zaměříme na to, jak nakrájet krůtí prso. Krůta je po pštrosovi druhý největší domestikovaný pták, jehož hmotnost může dosahovat až 30 kg. Proto také potřebujeme krůtí prso rozkrájet a je potřeba vědět, jak na to.

Jak nakrájet krůtí prso

Ačkoliv se to zdá jako samozřejmost, je třeba zdůraznit, že budeme potřebovat ostrý nůž, který bude maso krájet, nikoliv trhat.

  • Nejprve si celý sval prohlédneme a očistíme od různých blanek, které bývají na povrchu.
  • Následně vyřízneme medailon, který je uprostřed svalu a při krájení na plátky by nám stejně vypadl. Medailon je nejkřehčí a nejlepší částí prsního svalu a zpracujeme ho nejlépe jako minutku.
  • Chceme-li řízky, krájíme prso přes vlákna na stejně silné plátky. Plátky poté ještě lehce naklepeme klouby prstů nebo pěstí.

Kromě řízků můžeme krůtí prsa pokrájet na nudličky a podusit, případně je zpracovat stejně jako kuřecí prsa. Krůtí maso má všestranné využití a pokud máte možnost ho zakoupit, jistě ji využijte.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky