Jak nakrájet okurku na chlebíčky? Zdobit můžeme okurkou čerstvou i sterilovanou
Tradiční obložené chlebíčky často chystáme při slavnostních událostech, pro rodinu či přátele a potěší vždy každou návštěvu. Namazané plátky veky nejčastěji zdobíme šunkou, sýrem i nakrájenou okurkou.
Tradičním pohoštěním na oslavách či večírcích jsou jednoznačně chlebíčky. Velmi často je mažeme pomazánkami, ale i bramborovým či vlašským salátem. Chlebíčky také chutně kombinujeme a zdobíme je tak, aby našemu oku lahodily.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak nakrájet okurky na chlebíčky
Okurka dokáže báječně chlebíček doplnit i ozdobit, velmi často sáhneme po okurce kyselé, avšak skvělá je i čerstvá:
- Kyselé okurky: Velmi efektně do vějíře krájíme především okurky kyselé. Menší okurku rozřízneme na polovinu, a každou půlku okurky nařežeme na tenké proužky zhruba půl centimetru od okraje. Poté rozložíme do vějíře.
- Čerstvé okurky: Chlebíčky snadno nazdobíme také tak, že ukrojíme dvě velmi tenká kolečka okurky, nařízneme je do poloviny a jednoduše rozevřeme. Ukázku zdobení najdete u sýrových chlebíčků.
Pojďte připravit pro vaše příbuzné a přátelé tyto chlebíčky s vajíčkem a přelivem, videorecept vám napoví, jak postupovat a nazdobit je, aby vypadaly skvostně.
Dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Tři tipy pro dokonalé vaječné plátky: Poradíme, jak snadno krájet uvařená vajíčka
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Komentáře