Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tradiční obložené chlebíčky často chystáme při slavnostních událostech, pro rodinu či přátele a potěší vždy každou návštěvu. Namazané plátky veky nejčastěji zdobíme šunkou, sýrem i nakrájenou okurkou.

Tradičním pohoštěním na oslavách či večírcích jsou jednoznačně chlebíčky. Velmi často je mažeme pomazánkami, ale i bramborovým či vlašským salátem. Chlebíčky také chutně kombinujeme a zdobíme je tak, aby našemu oku lahodily.

Jak nakrájet okurky na chlebíčky

Okurka dokáže báječně chlebíček doplnit i ozdobit, velmi často sáhneme po okurce kyselé, avšak skvělá je i čerstvá:

  1. Kyselé okurky: Velmi efektně do vějíře krájíme především okurky kyselé. Menší okurku rozřízneme na polovinu, a každou půlku okurky nařežeme na tenké proužky zhruba půl centimetru od okraje. Poté rozložíme do vějíře.
  2. Čerstvé okurky: Chlebíčky snadno nazdobíme také tak, že ukrojíme dvě velmi tenká kolečka okurky, nařízneme je do poloviny a jednoduše rozevřeme. Ukázku zdobení najdete u sýrových chlebíčků.

Pojďte připravit pro vaše příbuzné a přátelé tyto chlebíčky s vajíčkem a přelivem, videorecept vám napoví, jak postupovat a nazdobit je, aby vypadaly skvostně. 

Dobrou chuť.

 

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli