Tři tipy pro dokonalé vaječné plátky: Poradíme, jak snadno krájet uvařená vajíčka
Stává se vám, že věnujete přípravě vaječné pochoutky dostatečný čas i energii, ale při krájení se bílek nepěkně odlupuje a žloutek drolí? Připravili jsme pro vás několik rad, které zajistí perfektní plátky snadno a rychle.
Vejce natvrdo by se měla vařit do deseti minut, aby se žloutek nevysušil, ale obsah se dostatečně provařil. Následně je nutné vejce prudce zchladit po dobu několika minut. A co je třeba k vytvoření dokonalých plátků?
- Vytáhněte ostrý nůž, který je mnohem lepší na krájení než struny nejnovějšího kráječe na vejce.
- Nůž namočte do opravdu horké vody a osušte, vejce se k noži nepřilepí.
- Ideálně pak nůž ještě postříkejte rostlinným olejem, a máte vše připraveno pro krásně čistý řez.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Vejce v kuchyni
Vajíčka natvrdo jsou oblíbenou součástí mnoha jídel, počínaje od studených pomazánek, přes teplá hlavní jídla, po lahodné saláty a výtečné chlebíčky. Pokud milujete vajíčka, můžete si s námi připravit vejce podle video-receptu a další nápady najdete v našem receptáři.
Komentáře