Kapra můžete před obalováním naložit do mléka nebo mléčného kysaného produktu. Jak na to, poradí názorné video
Někdo má ve zvyku porce kapra předem naložit do některého mléčně kysaného produktu - podmáslí, jogurtu nebo kefíru. Víte, proč se to dělá? Vysvětlíme, jak na to.
Traduje se, že naložení odebere rybě bahenní zápach. Podle našich zkušeností jsou bahnem cítit jen čerstvě ulovené ryby z bahnitých rybníků. Ryby z chovů v sádkách a kádích na trzích jsou vnitřně vyčištěné, protože se po odlovu udržují v čistých vodách, takže by bahnitou "příchuť" mít neměly. Přesto vás můžeme naučit, jak takovou rybu naložit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak naložit kapra před smažením
Nakládat rybí porce můžete do mléka, jogurtu, kefíru nebo podmáslí. Je jedno, který produkt máte zrovna doma nebo v oblibě.
- Mléčný výrobek můžete předem ochutit kořením. Osvědčil se zázvor, prolisovaný česnek, hořčice, strouhaný křen, pepř. S množstvím to ale nepřehánějte, aby ryba zůstala rybou.
- Kapra předem nesolte.
- Porce ryby opláchnete, naskládáte do vhodné nádoby a zalijete marinádou tak, aby porce byly ponořené.
- V marinádě v chladničce kapr vydrží maximálně 2 dny. Pak jej z marinády vylovte, opláchněte, osušte, osolte a můžete obalovat.
Jak obalit a usmažit kapra, popisuje náš další článek. V následujícím videu se můžete podívat, jak skvěle usmažit kapra:
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Cukrář Josef Maršálek bude zase péct s Terezou Bebarovou. Do Prahy už tento víkend přivezou Vánoce jako z pohádky
Komentáře