Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládaný sýr je oblíbenou pochoutkou nejenom k pivu a vínu. Potěší milovníky všech druhů sýrů a nakládaných pokrmů. Navíc není příprava vůbec složitá a vám tak nic nebrání přichystat si tuto pochoutku na vánoční svátky.

Pokud si na této dobrotě chcete pochutnat v období svátků nebo ji dokonce vyrobit jako jedlý dárek a obdarovat své blízké pod stromečkem, je dobré s přípravou neotálet. Každý nakládaný sýr potřebuje svůj čas na správné uležení.

Jak naložit sýr snadno a pestře

Než se pustíte do samotné přípravy, je dobré si promyslet, jaký druh sýru zvolíte. Někdo dává přednost klasice a nakládá pouze hermelíny, které proloží cibulí. Jiní zase s oblibou nakombinují různé druhy sýrů, např. eidam, balkánský sýr, nivu nebo goudu.

  • K přípravě naloženého sýru budete potřebovat hlavně olej, cibuli a koření, tj. černý pepř, bobkový list a další koření či bylinky podle své chuti.
  • Aby byl naložený sýr lahodný i na pohled, je vhodné jej vrstvit do průhledné sklenice. 
  • Do sklenice můžete přidat také sušená rajčata, olivy, papriky, oříšky nebo česnek.
  • Poté co sýry s ostatními ingrediencemi navrstvíte, je potřeba suroviny zalít kvalitním olejem tak, aby bylo vše ponořené.
  • Sýry skladujte v chladu a nechte je uležet alespoň 7 dní.

Pokud jsme vás inspirovali a přemýšlíte, že si připravíte naložené sýry sami doma, určitě vyzkoušejte náš videorecept na nakládanou směs sýrů v kombinaci s ořechy a olivami. Přejeme dobrou chuť.

 

Další tipy a triky