Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak naložit švestky do rumu? Tento báječný polotovar zvládne připravit každý
Zdroj: Pixabay, NoName_13

Jedny z nejlepších konzervantů jsou cukr společně s alkoholem. Věděly to už naše babičky, které pro zimní období nakládaly ovoce do cukru a rumu. Tuzemský rum používaly pro jeho vůni, dostupnost i cenu.

Mnozí známe rumový hrnec, obsahující ovoce sbírané postupně podle jeho dozrávání, prosypávané cukrem a zalité obyčejným tuzemským rumem. Kolem Vánoc a Silvestra je pak připravený ke konzumaci. Samotné švestky ale můžeme naložit trošku nápaditěji.

Jak naložit švestky do rumu

Je to snadné i pro naprosté začátečníky:

Rumové švestky jsou výborným a trvanlivým polotovarem používaným do moučníků, pohárů a dezertů, také však samostatnou chuťovkou.

Švestky můžete zpracovat i jinými způsoby, nabízíme ještě další recepty pro inspiraci:

Výborným polotovarem z bohaté úrody jsou i švestková povidla, která se můžete naučit podle názorného videoreceptu:

Komentáře

Další tipy a triky