Ochutit a namíchat maso na domácí hamburgery není složité. S našimi radami to zvládnete snadno
Mleté maso na hamburgery můžeme koupit od spolehlivého zdroje ve směsi nebo jen hovězí, vepřové či drůbeží podle chuti a peněženky.
Maso v celku kupujeme hovězí přední bez kosti a vepřovou plec, a drůbeží stehenní, protože je šťavnatější. Nemusíme dělat burgery jednodruhové, lze namíchat např. vepřové s hovězím. Maso si můžeme nechat umlít u řezníka nebo (pokud vlastníme mlýnek nebo robot) si ho umeleme sami z vybraného kusu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak mleté maso ochutit
Mleté maso ochutíme solí, pepřem, případně sekanou petrželkou. U kvalitního masa to většinou stačí. Můžeme také přidat např. dijonskou nebo hrubozrnnou hořčici, worcestrovou omáčku, zelený nakládaný pepř místo černého mletého, chilli, česnek nebo drobně krájenou cibuli. Hamburgery jsou jiné než karbanátky, proto do nich nepatří vejce, máčená houska ani strouhanka.
Jak burgery tvořit
Na burgery jsou v prodeji formičky a lisy, které zaručí, že budou burgery všechny stejně vysoké i veliké. Ale i ručně s trochou trpělivosti vytvoříme placičky jako karbanátky, uprostřed trochu tenčí, protože při tepelné úpravě se střed zvedá.
Burgerům svědčí odležení
Placičky mírně zatížíme a vložíme do chladničky na přibližně 2 hodiny. Před tepelnou úpravou je necháme 15 minut mimo chladničku. Burgery nepečeme moc dlouho, aby nebyly vysušené. Po sejmutí ze zdroje tepla je ještě necháme 5 minut odležet. Pak můžeme podávat.
Náš další článek popisuje, jak a s čím burgery servírovat.
Komentáře