Jak namíchat tatarský biftek? Projděte si správný postup v 5 krocích
Tatarský biftek je zajímavý pokrm, který jedni milují a druzí by ho ani za nic neochutnali. Jeho hlavní složkou je totiž nejen syrové maso, ale patří do něj také vaječný žloutek a koření. Řekneme si, jak tatarák namíchat a jak dlouho nám v lednici vydrží.
Klíčem k úspěchu je správná volba masa. Tatarský biftek se připravuje z hovězího masa, nejlépe ze svíčkové, ale neuděláte chybu ani když použijete libové zadní maso. Maso můžeme umlet nebo naškrábat ostrým nožem. Při škrábání se ale může stát, že maso nevzhledně zhnědne.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak namíchat tatarák
Maso necháme před umletím alespoň 30 minut v pokojové teplotě.
- Umleté maso osolíme a opepříme podle chuti.
- Přidáme dijonskou hořčici, kečup, worcester, najemno nakrájenou cibulku a promícháme.
- Můžeme dochutit ještě kmínem a sladkou paprikou.
- Uděláme bochánek a nahoru dáme syrový vaječný žloutek.
- Servírujeme s poctivě počesnekovanou topinkou.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Cukrář Josef Maršálek radí, při jaké teplotě péct světlé i tmavé linecké a nabízí fígl, jak poznat, že už je hotovo
Komentáře