Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tatarský biftek je zajímavý pokrm, který jedni milují a druzí by ho ani za nic neochutnali. Jeho hlavní složkou je totiž nejen syrové maso, ale patří do něj také vaječný žloutek a koření. Řekneme si, jak tatarák namíchat a jak dlouho nám v lednici vydrží.

Klíčem k úspěchu je správná volba masa. Tatarský biftek se připravuje z hovězího masa, nejlépe ze svíčkové, ale neuděláte chybu ani když použijete libové zadní maso. Maso můžeme umlet nebo naškrábat ostrým nožem. Při škrábání se ale může stát, že maso nevzhledně zhnědne.

Jak namíchat tatarák

Maso necháme před umletím alespoň 30 minut v pokojové teplotě.

  1. Umleté maso osolíme a opepříme podle chuti. 
  2. Přidáme dijonskou hořčici, kečup, worcester, najemno nakrájenou cibulku a promícháme.
  3. Můžeme dochutit ještě kmínem a sladkou paprikou.
  4. Uděláme bochánek a nahoru dáme syrový vaječný žloutek.
  5. Servírujeme s poctivě počesnekovanou topinkou.
Zamíchaný tatarák bychom měli skladovat v lednici a zpracovat v řádu hodin, maximálně druhý den. Pro inspiraci přikládáme videonávod, jak si připravit tatarský biftek.

 

Komentáře

Další tipy a triky