Nasolit rybu, aby byla tak akorát, to vyžaduje trochu zkušeností, ale s našimi radami to zvládne i začátečník
Smažený řízek z kapra je v naší zemi tradiční štědrovečerní pokrm. Začátečníci by mohli tápat, jak naporcovanou rybu připravit na smažení. Některé chybné postupy se v rodinách bohužel tradují. Pokusme se je napravit.
Máte před sebou připravené porce kapra a potřebujete je připravit na obalování? Nejlepší je rybu připravit den před obalováním, aby sůl správně rybou prostoupila.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak rybu osolit před obalováním
- Rybí porce opláchněte, osušte a osolte výrazněji, než jste zvyklí běžně solit. Ryba potřebuje soli více než jiné maso, aby nebyla nevýrazná.
- Osolené porce zakryjte fólií a dejte do druhého dne do chladničky. Pak rybu opět osušte a můžete začít obalovat. Na syrovou rybu nepatří citron. Kyselina citronová totiž naruší jemné maso a po usmažení by ryba byla suchá. Dílek citronu podávejte až k hotové rybě.
Jak rybu nejlépe obalit a usmažit, popisuje náš další článek. A skvělého smaženého kapra připravíte podle následujícího videa:
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře