Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nasolit rybu, aby byla tak akorát, to vyžaduje trochu zkušeností, ale s našimi radami to zvládne i začátečník
Zdroj: Toprecepty.cz

Smažený řízek z kapra je v naší zemi tradiční štědrovečerní pokrm. Začátečníci by mohli tápat, jak naporcovanou rybu připravit na smažení. Některé chybné postupy se v rodinách bohužel tradují. Pokusme se je napravit.

Máte před sebou připravené porce kapra a potřebujete je připravit na obalování? Nejlepší je rybu připravit den před obalováním, aby sůl správně rybou prostoupila.

Jak rybu osolit před obalováním

  • Rybí porce opláchněte, osušte a osolte výrazněji, než jste zvyklí běžně solit. Ryba potřebuje soli více než jiné maso, aby nebyla nevýrazná.
  • Osolené porce zakryjte fólií a dejte do druhého dne do chladničky. Pak rybu opět osušte a můžete začít obalovat. Na syrovou rybu nepatří citron. Kyselina citronová totiž naruší jemné maso a po usmažení by ryba byla suchá. Dílek citronu podávejte až k hotové rybě.

Jak rybu nejlépe obalit a usmažit, popisuje náš další článek. A skvělého smaženého kapra připravíte podle následujícího videa:

Přejeme hezké Vánoce.

 

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky