Jak nastrouhat brambory na bramboráky? Hodí se ruční struhadlo či kuchyňský robot
Bramboráky jsou smažené placky z nastrouhaných brambor, které dokonale voní po česneku a majoránce. Patří zároveň mezi nejoblíbenější a tradiční pokrmy v Česku. Poradíme vám, jak nastrouhat brambory na tyto lahodné placky.
Bramboráky jsou klasikou z několika málo surovin, tato dobrota patří mezi lidové levné pokrmy, které si každý zamiluje. Dokonale voní po koření i česneku a jsou na přípravu velmi jednoduché. Poradíme, jak připravit brambory na těsto.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak nastrouhat brambory na bramboráky
Příprava bramboráků není vůbec složitá, přesto se strouhání brambor může zdát občas nekonečné. Poradíme, jak co nejrychleji brambory nastrouhat:
- Struhadlo: Využívejte na struhadle spíše hrubou stranu, budete tak mít brambory rychleji připravené a navíc usmažené budou více křupavé.
- Kuchyňský robot: Máte-li doma tohoto pomocníka, velmi často obsahuje také jako nástavec (příslušenství) hrubé struhadlo, se kterým máte hotovo během pár minut.
Bramboráky se báječně hodí jako příloha k masu, ale i jen tak, třeba k večeři. Pojďte si je připravit podle videoreceptu, který vám napoví, jak postupovat.
Dobrou chuť.
Komentáře
23. 10. 2024 19:30