Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboráky jsou smažené placky z nastrouhaných brambor, které dokonale voní po česneku a majoránce. Patří zároveň mezi nejoblíbenější a tradiční pokrmy v Česku. Poradíme vám, jak nastrouhat brambory na tyto lahodné placky.

Bramboráky jsou klasikou z několika málo surovin, tato dobrota patří mezi lidové levné pokrmy, které si každý zamiluje. Dokonale voní po koření i česneku a jsou na přípravu velmi jednoduché. Poradíme, jak připravit brambory na těsto.

Jak nastrouhat brambory na bramboráky

Příprava bramboráků není vůbec složitá, přesto se strouhání brambor může zdát občas nekonečné. Poradíme, jak co nejrychleji brambory nastrouhat:

  • Struhadlo: Využívejte na struhadle spíše hrubou stranu, budete tak mít brambory rychleji připravené a navíc usmažené budou více křupavé.
  • Kuchyňský robot: Máte-li doma tohoto pomocníka, velmi často obsahuje také jako nástavec (příslušenství) hrubé struhadlo, se kterým máte hotovo během pár minut.

Bramboráky se báječně hodí jako příloha k masu, ale i jen tak, třeba k večeři. Pojďte si je připravit podle videoreceptu, který vám napoví, jak postupovat.

Dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky