Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechy jsou superpotravinou, která obsahuje mnoho živin, vitamínů i minerálů. Kromě toho skvěle chutnají, není tedy problém je pravidelně přidávat do jídelníčku. Využití najdou mimo jiné v nejrůznějších náplních a krémech, zároveň velmi dobře dochutí kaše nebo jogurty.

Strouhané a sekané ořechy jsou nejžádanější v předvánočním čase, protože jsou nezbytnou ingrediencí do mnoha druhů cukroví. Vždy však dbejte na jejich čerstvost, některé druhy mají tendenci při delším uskladnění žluknout. Pro jistotu je před použitím nejprve ochutnejte.

Jak nastrouhat či nasekat ořechy

S našimi tipy si s přípravou ořechů hravě poradíte:

  • Se strouháním ořechů vám pomůže struhadlo přímo určené na ořechy, případně přídavný nástavec ke kuchyňskému robotu – struhadlo na ořechy.
  • Také je lze nasekat nahrubo nožem nebo pomocí sekáčku, ať už ručního či elektrického, kdy si můžete hrubost sekání upravit podle svých představ dobou zpracování.

Jste milovníky ořechového cukroví? Připravte si s námi ořechové trubičky, podle našeho videoreceptu to hravě zvládnete:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky