Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zdobení hotových dezertů je radost, a když si s ním vyhrajete, jistě dosáhnete skvělých výsledků. Tabulková čokoláda je jedna ze surovin, která se ke zdobení skvěle hodí a navíc dezert doladí i chuťově.

Pokyn „nastrouhejte čokoládu“, často uvedený v receptech, zní jednoduše. Jak ale čokoládu nastrouhat tak, aby vypadala krásně? Líbily by se vám více dlouhé tenounké hoblinky, nebo raději kratší a silnější?

Tři způsoby, jak nastrouhat čokoládu

Kromě tabulky čokolády budete potřebovat velký nůž, struhadlo a/nebo škrabku.

1. způsob

Tabulku čokolády rozlomte v polovině. Velký nůž přiložte ostřím na plochou spodní stranu tabulky, palci se zapřete o její hranu a nůž přitlačujte směrem k sobě. Vzniknou tenké a delší hoblinky.

2. způsob

Tabulku čokolády přiložte tenkou stranou ke struhadlu a nastrouhejte potřebné množství čokolády. Nastrouhané kousky čokolády se hodí třeba k posypání buchty.

3. způsob

Tenkou stranu tabulky čokolády oškrábejte škrabkou na brambory. Vzniklé hoblinky jsou kratší a silnější, takže po posypání dezertu dosáhnete výraznější čokoládové chuti.

Strouhanou čokoládu lze vmíchat do bílého jogurtu nebo tvarohu – rychlejší dezert snad neexistuje.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky