Nastrouhaná čokoláda zdobí i chutná. Zkuste krásné hoblinky podle videonávodu
Zdobení hotových dezertů je radost, a když si s ním vyhrajete, jistě dosáhnete skvělých výsledků. Tabulková čokoláda je jedna ze surovin, která se ke zdobení skvěle hodí a navíc dezert doladí i chuťově.
Pokyn „nastrouhejte čokoládu“, často uvedený v receptech, zní jednoduše. Jak ale čokoládu nastrouhat tak, aby vypadala krásně? Líbily by se vám více dlouhé tenounké hoblinky, nebo raději kratší a silnější?
Tři způsoby, jak nastrouhat čokoládu
Kromě tabulky čokolády budete potřebovat velký nůž, struhadlo a/nebo škrabku.
1. způsob
Tabulku čokolády rozlomte v polovině. Velký nůž přiložte ostřím na plochou spodní stranu tabulky, palci se zapřete o její hranu a nůž přitlačujte směrem k sobě. Vzniknou tenké a delší hoblinky.
2. způsob
Tabulku čokolády přiložte tenkou stranou ke struhadlu a nastrouhejte potřebné množství čokolády. Nastrouhané kousky čokolády se hodí třeba k posypání buchty.
3. způsob
Tenkou stranu tabulky čokolády oškrábejte škrabkou na brambory. Vzniklé hoblinky jsou kratší a silnější, takže po posypání dezertu dosáhnete výraznější čokoládové chuti.
Strouhanou čokoládu lze vmíchat do bílého jogurtu nebo tvarohu – rychlejší dezert snad neexistuje.
Komentáře